Στο πλαίσιο της «Ετήσιας Ημέρας των Ακόλουθων Άμυνας (ΑΚΑΜ)», η οποία καθιερώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018, στην Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» (ΝΒΕΦ) επίσκεψη των ΑΚΑΜ που είναι διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο θεσμός της «Ετήσιας Ημέρας των ΑΚΑΜ» άρχισε να εφαρμόζεται το 2014, και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τη διεξαγωγή επισκέψεων για σκοπούς ενημέρωσης των ΑΚΑΜ στις Διοικήσεις και στους Σχηματισμούς της Εθνικής Φρουράς.

Ετήσια Ημέρα Ακολούθων Άμυνας

Τους ΑΚΑΜ υποδέχθηκε ο Διοικητής Ναυτικού Πλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΠΝ, ο οποίος τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη για την άριστη συνεργασία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση για περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας.

Ετήσια Ημέρα Ακολούθων Άμυνας

Στη συνέχεια οι ΑΚΑΜ ενημερώθηκαν από Επιτελείς της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων/ΓΕΕΦ και της Διοίκησης Ναυτικού (ΔΝ), αναφορικά με γενικά πληροφοριακά και ιστορικά στοιχεία για την Κυπριακή Δημοκρατία και την Εθνική Φρουρά, καθώς και για την οργάνωση και το έργο της ΔΝ, αντίστοιχα.

Ετήσια Ημέρα Ακολούθων Άμυνας

Στο ανωτέρω πλαίσιο οι ΑΚΑΜ είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ», το οποίο ελλιμενίζεται στη Ναυτική Βάση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκτός των άλλων έκθεση οπλισμού και ειδικού υλικού τμημάτων της ΔΝ, καθώς και παρακολούθηση επιδείξεως επιχειρησιακών δυνατοτήτων, επί αντικειμένου ναυτικής αποτροπής, από ομάδα ειδικών επιχειρήσεων.

Ετήσια Ημέρα Ακολούθων Άμυνας

Η επίσκεψη των ΑΚΑΜ στη ΝΒΕΦ, ολοκληρώθηκε με ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011.

Ετήσια Ημέρα Ακολούθων ΆμυναςΕτήσια Ημέρα Ακολούθων ΆμυναςΕτήσια Ημέρα Ακολούθων Άμυνας

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: