Ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες να καταταγούν ως ΟΒΑ στο στρατό για ερευνητικά του προγράμματα εξαγγέλλει ο Πάνος Καμμένος

Ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε πως προτίθεται να εντάξει νέους επιστήμονες με την ιδιότητα του Οπλίτη στις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο να συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα του ελληνικού στρατού. Φωτογραφία από την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, στην Τακτική Διοίκηση του 41 Συντάγματος Πεζικού στη νήσο Σαμοθράκη. (ΓΕΣ)

Τη δυνατότητα ένταξης νέων επιστημόνων στις ένοπλες δυνάμεις, με την ιδιότητα του Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), ανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος στη Σχολή Ικάρων, κηρύσσοντας την έναρξη εργασιών ημερίδας για την τεχνολογική έρευνα και καινοτομία στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, πρόθεση του ΥΕΘΑ είναι η διασύνδεση των ΑΣΕΙ με τα ερευνητικά κέντρα και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. «Για εμάς, εγχώρια αμυντική βιομηχανία δεν είναι μόνο η κρατική αμυντική βιομηχανία, δηλαδή η ΕΑΒ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ΕΛΒΟ, τα ναυπηγεία μας, αλλά είναι και οι ιδιωτικές εταιρείες αμυντικών συστημάτων, τις οποίες πλέον έχουμε συμπεριλάβει στο σχεδιασμό μας, στη νέα πολιτική που χαράσσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Θα έχουμε αποτύχει αν δεν επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες

«Οι νέοι επιστήμονες αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο για το μέλλον της χώρας μας, το οποίο υποχρεούμαστε να επαναφέρουμε στην πατρίδα μας. Αν δεν επαναφέρουμε τους 300 χιλιάδες νέους επιστήμονες – που έχουν φύγει – και δεν τους εντάξουμε στη νέα προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, θα έχουμε όλοι αποτύχει», τόνισε ο υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ανέφερε πως το ΥΕΘΑ δρομολογεί την αξιοποίηση νέων επιστημόνων κατά τη στρατιωτική τους θητεία αλλά και – εθελοντικά – μετά τη λήξη της: «Όσοι νέοι κατατάσσονται για να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία και έχουν πτυχία, επιστημονικά προσόντα, έχουν συμμετάσχει σε έρευνες, τα βιογραφικά τους επιλέγονται από τα Επιτελεία και στέλνονται σε μια ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού που έχουμε δημιουργήσει στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, η οποία αποτελείται από νέους επιστήμονες. Εκεί εντάσσονται άμεσα σε ομάδες οι οποίες θα είναι στη διάθεση των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, προκειμένου να μπορούν να δώσουν κατά τη στρατιωτική τους θητεία, έστω σε αυτούς τους εννέα μήνες που υπηρετούν, ό,τι καλύτερο μπορούν για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό του αύριο» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Η Ελλάδα να καταστεί αυτάρκης

Μετά τη λήξη της στρατιωτικής τους θητείας, «θα δώσουμε σε αυτά τα νέα παιδιά τη δυνατότητα να εντάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις με την ιδιότητα του Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), που σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση των ΑΣΕΙ θα μπορούν να οικοδομήσουν, όλο αυτό που ονομάζουμε καινοτομία και έρευνα» ανακοίνωσε ο υπουργός. Τελικός στόχος, «δύσκολος αλλά εφικτός», είναι «η Ελλάδα να καταστεί αυτάρκης, με δυνατότητα ανάπτυξης δικών της πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων».

Δείγματα τέτοια έχει ήδη δώσει το Πολεμικό Ναυτικό, «το οποίο μετά από την περιπέτεια των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κατάφερε να καθοδηγήσει τους εργαζόμενους των ναυπηγείων και να τελειώσει τα υποβρύχια 214, όπως επίσης και την αναβάθμιση των υποβρυχίων 209. Κανείς δεν πίστευε ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Άλλο τόσο, «στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, όπου υπάρχουν τεχνικές βάσεις, οι μηχανικοί μας, οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί, αλλά και το πολιτικό προσωπικό έχουν κατορθώσει να βρίσκονται τα αεροπλάνα μας στη μέγιστη διαθεσιμότητα».

Έγκλημα σε βάρος του λαού τα χρήματα που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε και ειδική αναφορά στα «χρήματα που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια – ένα έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», εκτιμώντας πως «ο ελληνικός λαός πλήρωσε το σχεδιασμό νέων μέσων, ενώ θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να δοθούν στις ελληνικές βιομηχανίες, προκειμένου να παραχθούν δικά μας οπλικά συστήματα». 

Στην ημερίδα παρέστησαν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

Πηγή: news247.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

9 Απαντήσεις

  1. Γεια σου ρε Πάνο με τα ωραία σου. Σίγουρα για ΟΒΑ θα τρέξουν. Να κάθονται υπο τας διαταγάς του κάθε πειραγμένου για 800/900 και βγάλε κανα χιλιάρικο κάθε μηνα σε εξοδα (μπαινουμε και μεσα δλδ) επειδη θα ναι στο υπερπέραν η υπηρεσια τους και στο τελος της ιστορίας θα εχουνε στο βιογραφικό μια περίοδο που δεν λαμβάνεται σοβαρά απο κανενα.

    Πανο τρέχουμε… φιλότιμη προσπάθεια, αλλα στο τελος της μέρας δεν ξέρω αν αγγιζει κανένα.

  2. Ὅχι,δέν φτάσαμε ἀπό ἀτύχημα στο σημερινό χάλι.
    Ἀλλά 300.000 φυγόστρατοι ἐπιστήμονες (διότι περί αὐτοῦ πρόκειται),δέν θα ἐπιστρέψουν στην Ἑλλάδα για τα πυροτεχνήματα του κάθε ὑπουργοῦ,ἀφοῦ κανείς δέν πρόκειται να τους ἑνοχλήσει.
    Ἄν θα ἐπιστρέψουν στην Ἑλλάδα,θα εἶναι για κανένα ὑπουργείο,βλέπε Βαρουφάκης.

  3. Στην πρωτη φωτο οι στροφιγγες απο το σωμα του καλοριφερ εχουν βγει(μην τα ανοιγει και τα κλεινει οποτε θελει ο καθε φανταρος),επισης ο οπλοβαστος μεσα στην μεταλλικη κατασκευη,αντι το κεθε οπλο που ειναι στον οπλοβαστο να φερει δικη του κλειδαρια(οπως συνηθως εχω δει),βαζουμε ολο τον οπλοβαστο μεσα στο κλουβι.

  4. Στρατηγε…οι εξαρτηση του στρατιωτη που κρατας ειναι απαραδεκτη!!Δεν χρειαζεται να λαβεις πολιτικη εντολη η αδεια για να την αντικαταστησεις με νεα,τυπου γιλεκο,που και ανεση δινει στον φεροντα αλλα και τουλαχιστον διπλασιαζει το πολεμικο υλικο που μπορει εχει πανω του!Τουλαχιστον στις φωτογραφιες που δημοσιευονται,οι οπλιτες πρεπει να εχουν την καλυτερη δυνατη εικονα….Την εικονα ενος στρατιωτη-φονικη μηχανη,εξοπλισμενο με το καλυτερο υλικο…Να προκαλει “σοκ και δεος” σε οποιον τον βλεπει…Η κινηματογραφικη υπηρεσια του Στρατου πρεπει να γνωριζει το τι σημαινει ψυχολογικος πολεμος και πως να τον αποτυπωσει ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.