ΗΑΕ: Ενσωμάτωση της LASER καθοδηγούμενης ρουκέτας TALON 70mm στο όχημα NIMR 6X6

Καλλιτεχνική απεικόνιση της ρουκέτας TALON ενσωματωμένη σε όχημα NIMR 6X6. (deagel.com)

Οι βιομηχανίες Raytheon και NIMR Automotive, ενα τμήμα της Εταιρείας Αμυντικών Βιομηχανιών των Εμιράτων (EDIC), συνεργάζονται για να εξοπλίσουν τα θωρακισμένα οχήματα NIMR 6X6 με την LASER καθοδηγούμενη ρουκέτα (LGR) TALON.

Χρησιμοποιώντας τον τηλεχειριζόμενο σταθμό (RWS) της Raytheon, το κάθε όχημα θα μεταφέρει 16 LGR.

Ο RWS δίνει στο συστήματα TALON τη δυνατότητα εκτόξευσής από στατικά και κινούμενα οχήματα, ενώ ένας αισθητήρας ανύψωσης επιτρέπει στο TALON την εκτόξευσή από καλυπτόμενες θέσεις μάχης εξασφαλίζοντας στο όχημα φονικότητα και επιβιωσιμότητα (survivability).

«Η ενσωμάτωση στο όχημα NIMR παρουσιάζει περαιτέρω την ευελιξία του TALON,» είπε ο Μισέλ Λοχμαήερ, ο αντιπρόεδρος των συστημάτων χερσαίων επιχειρήσεων της Raytheon. «Συνεργαζόμενοι με την EDIC παρέχουμε μια οικονομική και αξιόπιστη λύση».
«Η τακτική πλατφόρμα NIMR 6X6 παρέχει μια κλίμακα ενσωμάτωσης σπονδυλωτών αμυντικών συστημάτων, ένα ευρύ πεδίο αποστολών συμπεριλαμβανομένων ένοπλης αναγνώρισης, άμυνας, αμυντικών πυρών υποστήριξης – καταστολής και συνοριακή ασφάλεια,» είπε ο Δοκτωρ Φαχάντ Σαήφ Χαρχάρα, διευθύνων σύμβουλος της NIMR.

«Μπορεί επίσης να υποστηρίξει ταχέως προελαύνων πεζικό. Οι επιλογές στατικής και κινούμενης βολής ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του οχήματος και παρέχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο ηδη υπάρχον βαρύ πυροβολικό».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.