“Πολύ παχύσαρκο για να πολεμήσει” έχει κριθεί το 11% του Βρετανικού Στρατού. (thesundaytimes.co.uk)

Ο Βρετανικός Στρατός διαθέτει παγκόσμια φήμη αποδοτικότητας και επίδοσης, όμως τα νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 υποδηλώνουν πως οι Βρετανοί στρατιώτες έχουν αρχίσει να “χαλαρώνουν”.

Σύμφωνα με πίνακα στοιχείων του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, περισσότεροι από 32000 στρατιώτες, έχουν αποτύχει σε κάποια δοκιμασία των βασικών σωματικών προσόντων.

Τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότεροι από 22000 βρεθήκανε υπέρβαροι και να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όλοι οι στρατιώτες του Βρετανικού Στρατού πρέπει να ολοκληρώσουν, δύο φορές το χρόνο, μία προσωπική σωματική δοκιμασία, αυτοί οι οποίοι θα αποτύχουν πρέπει να επαναλάβουν την ίδια δοκιμασία εντός εφτά ημερών. Οι πολλαπλές αποτυχίες θα έχουν ως επίπτωση την αποστρατεία τους.

Οι άνδρες κάτω των 29 ετών πρέπει να εκτελέσουν 44 κάμψεις εντός δύο λεπτών, εν συνεχεία πρέπει να εκτελέσουν 50 κοιλιακούς σε δύο λεπτά, και 2,4 χιλιόμετρα τρέξιμο εντός 10,5 λεπτών.

Οι γυναίκες, έχουν σημαντικά πιο εύκολες δοκιμασίες, με 21 κάμψεις, 50 κοιλιακούς και 13 λεπτά για να ολοκληρώσουν το τρέξιμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των σωματικών δοκιμασιών που δημοσιεύθηκαν από την κυριακάτικη εφημερίδα The Sunday Times, στις δοκιμασίες που διεξήχθησαν από τον Απρίλιο 2011 έως Μάρτιο 2014, έχουν αποτύχει 29600 άνδρες και 2819 γυναίκες.

“Τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν το 11 τοις εκατό του εν υπηρεσία προσωπικού αυτής της περιόδου και πολλοί από αυτούς που απέτυχαν θα πρέπει να επαναλάβουν τις ίδιες σωματικές δοκιμασίες” δήλωσε με ανακοίνωση το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

“Σε όλο το προσωπικό παρέχεται υποστήριξη και εκπαίδευση που είναι αναγκαία για να πληρεί τα σωματικά πρότυπα του στρατού, και επιπρόσθετη βοήθεια σ’ αυτούς που απέτυχαν να καλύψουν τα εν λόγω κριτήρια”.

Το προσωπικό που δεν θα μπορέσεις να ολοκληρώσει τα κριτήρια θα αποστρατευθεί.

H εφημερίδα The Sunday Times αποκάλυψε επίσης πως περισσότεροι από 22000 στρατιώτες βρέθηκαν να έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιοαγγειακές παθήσεις επειδή είναι τελείως αγύμναστοι.

Με το άρθρο, με τίτλο “Too fat to fight”, η εφημερίδα επικαλέστηκε ένα ανώτερο αξιωματικό ο οποίος ενοχοποίησε τη “φρικιαστική διατροφή” αρκετών στρατιωτών.

“Ενώ οι στρατιώτες μπορούν να τρώνε σαλάτες και γεύματα με χαμηλές θερμίδες, αυτοί προτιμούν να έχουν μαγειρευτό πρωινό,  μεσημεριανό και γεύμα συνοδευόμενο από τηγανητές πατάτες και ένα δύσπεπτο επιδόρπιο” συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Στα στοιχεία των σωματικών προσόντων δεν περιλαμβάνονται αυτοί που έχουν τραυματιστεί σε Ιράκ και Αφγανιστάν ή αυτοί που αναρρώνουν από ασθένεια ή εκπαιδευτικά τραύματα μας ενημερώνει η εφημερίδα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: