Η BTM παρουσίασε το Venari©-85, την σχεδίαση του νέου ναρκοθηρευτικού (MCM) που μπορεί να αλιεύει νάρκες γρηγορότερα σε μεγαλύτερη περιοχή με λιγότερο κίνδυνο για το πλήρωμα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ευρύτερη χρησιμοποίηση στα ναυτικά σε όλο τον κόσμο.Το Venari©-85 προσφέρει μια ευέλικτη πλατφόρμα που έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης φάσματος ρόλων οι οποίοι ειναι ανθεκτικοί στο μέλλον και ειναι σε θέση να εξελιχθεί ενώ η τεχνολογία προοδεύει καθώς διαμορφώνονται οι αγορές των μη επανδρωμένων και των εκτός πλοίου συστημάτων.

Η BMT συνδυάζοντας την γενεαλογία της στην σχεδίαση πλοίων με την τεχνογνωσία ολοκλήρωσης της QinetiQ, και έχοντας ως βάση την εμπειρία απ τις επιχειρήσεις ναρκοπολέμου χειριστών διαφόρων ναυτικών και προμηθευτών συστημάτων, το Venari©-85 έχει σχεδιαστεί ειδικά και διαμορφωθεί για να εκμεταλλεύεται τα νέας γενιάς οχήματα που ειναι εκτός πλοίου, τα συστήματα αποστόλων και τις επιχειρησιακές ιδέες.

Ο Στέφαν Μπράχαμ, ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης (πολεμικά πλοία) στις Αμυντικές Υπηρεσίες της BMT σχολίασε: “Το Venari©-85 αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης και εξέλιξης του σχεδιασμού των πλοίων MCM. Σχεδιάζοντας πλατφόρμες με ρόλους και μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις στο μυαλό φαίνεται ως το λογικό βήμα αλλά όχι ένα από αυτά που γίνονται συχνά. Πριν προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε μια τέτοια πλατφόρμα, δαπανήσαμε σημαντικό χρόνο και προσπάθεια στην επιχειρησιακή ανάλυση για να καταλάβουμε καλύτερα πως θα αναπτυχθεί το σκάφος τώρα και στο μέλλον, να κατανοήσουμε τις αποστολές και τον αναγκαίο εξοπλισμό για να τις πραγματοποιήσει. Μια τέτοια προσέγγιση όχι μόνο αποφεύγει τον συμβιβασμό και την αναδιάθεση κοστών για τα επόμενα χρόνια, αλλά μεγιστοποιεί τη δυνατότητα να εκτελεί αποτελεσματικές αποστολές καθ’ολη τη διάρκεια της ζωής του”.

Προερχόμενο από την λατινική λέξη, “να κυνηγήσει ή καταδιώξει”, το σχέδιο του Venari©-85 έχει βελτιστοποιηθεί για τον πόλεμο επόμενης γενιάς και την υδρογραφική τεχνολογία και μπορεί να χρησιμοποιεί μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων οχημάτων υποβρύχιων, αέρος και επιφάνειας. Αυτή η ευελιξία στον σχεδιασμό προσφέρει ενα καθαρό μονοπάτι εξέλιξης έτσι ώστε οι μελλοντικές επιχειρήσεις της μη επανδρωμένης τεχνολογίας και των επιχειρησιακών ιδεών να φιλοξενηθούν απο το Venari©-85 καθώς ωριμάζουν και αναπτύσσονται κατά τις ερχόμενες δεκαετίες.

Ο Στέφαν Μπράχαμ συνέχισε: “Επί του παρόντος υπάρχουν πολλές χώρες που μελετούν την μελλοντική ικανότητα ναρκοπολέμου και με τις συνεχιζόμενες πιέσεις για την μείωση κόστους, την σχέση ποιότητας και τιμής ενώ να ειναι σε θέση να εκτελέσουν με ασφάλεια τον μοναδικό ρόλο του MCM. Η μη επανδρωμένη τεχνολογία MCM αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό και τα πλοία που αποκτούνται τώρα πρέπει να σχεδιάζονται με την μελλοντική εξέλιξη στο μυαλό”.

Μαζί με τον κύριο ρόλο του MCM, το Venari©-85 θα διαθέτει την ικανότητα της ευρύτερης χρίσης από το ναυτικό σε ρόλους όπως τα ζητήματα ναυτικής ασφάλειας, προστασία οικονομικής ζώνης και συνεισφοράς σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και επιχειρήσεις αρωγής καταστροφών -όλα αυτά τα οποία ενισχύουν τα διαπιστευτήρια της σχέσης ποιότητας και τιμής της πλατφόρμας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το bmt.org για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: