Το HMS Grimsby (M108) του Βασιλικού Ναυτικού επιλέχθηκε ως το πρώτο απο τα εφτά νακροθηρευτικά κλάσης Sandown που θα εξοπλιστεί με τη βελτιωμένη έκδοση του ναρκοθηρευτικού ηχοβολιστικού μεταβλητού βάθους Sonar 2093.

Το HMS Grimsby ειναι μέρος του 1ου Στολίσκου Ναρκοπολέμου που έχει έδρα την ναυτική βάση Κλάιντ, στην Φάσλειν της Σκωτίας, στην λιμνοθάλασσα Γκάρλοχ.

Σύμφωνα με την σύμβαση, με την ονομασία Πρόγραμμα Διατήρησης Ικανότητας (CSP) Sonar 2093, που ανατέθηκε στην Thales UK, η εταιρεία έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, κατασκευή και εγκατάσταση του εξοπλισμού τροποποίησης για να παρουσιάσει την ευρυζωνική τεχνολογία στο Sonar 2093 που ειναι εγκατεστημένο στα ναρκοθηρευτικά κλάσης Sandown του Βασιλικού Ναυτικού (RN). Η πρώτη εγκατάσταση σε πλοίο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2018, με ολόκληρο το πρόγραμμα να παραδίδεται μέσα σε εξήντα μήνες.

Η τεχνολογία συμπίεσης ηλεκτρομαγνητικών παλμού του νέου ηχοβολιστικού επιτρέπει τον απομακρυσμένο εντοπισμό και ταξινόμηση των νέας γενιάς ναρκών στόχου χαμηλής ισχύος.

Το Sonar 2093 ειναι ένα πολλαπλών συχνοτήτων μεταβλητού βάθους ηχοβολιστικό σύστημα (VDS) σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει την απειλή των σύγχρονων ναρκών τόσο σε βαθιά όσο και ρηχά ύδατα, και χρησιμοποιείται από τα ναυτικά σε όλον τον κόσμο σε απαιτητικές επιχειρησιακές συνθήκες.

Το VDS 2093 ειναι ένα υψηλής ανάλυσης νακροθηρευτικό σύστημα ηχοβολιστικού. Τα ευρεία πεδία παρατήρησης και οι ζώνες πολλαπλής αναζήτησης και κατηγοριοποίησης εξασφαλίζουν οτι οι σημαντικές νακροθηρευτικές παράμετροι ”ποσοστού κάλυψης” και ”ταχύτητας πλεύσης” μεγιστοποιούνται σε όλες τις επιχειρησιακές συνθήκες.

Η Thales εξελίσσει με επιτυχία την ευρυζωνική τεχνολογία από το παγκοσμίως γνωστό ηχοβολιστικό -τοποθετημένο επί γάστρας- Sonar 2193. Η ευρυζωνική τεχνολογία παρέχει τη δυνατότητα στο Sonar 2093 να πραγματοποιεί την ίδια επίδοση σε βαθιά ύδατα που νωρίτερα είχε παρατηρηθεί μόνο στα ρηχά ύδατα. Μπορεί να προσφερθεί ως νέο σύστημα ή μια αναβάθμιση για τα ναυτικά όλου του κόσμου.

Η εισαγωγή της ευρείας ζώνης παρέχει βελτιωμένα αντίμετρα ναρκοπολέμου σε περιβάλλοντα όπου νωρίτερα η επίδοση ήταν ακατόρθωτη. Η τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικών παλμών επιτρέπει τον απομακρυσμένο εντοπισμό και κατηγοριοποίηση των νέας γενιάς ναρκών μικρού ίχνους στόχου, με την ταυτόχρονη βελτιστοποίηση της απόδοσης κατά της αντήχησης και του θορύβου. Οι ευρυζωνικές συστοιχίες μορφοτροπέων επιτρέπουν επίσης την μεγίστη απόδοση με την χρήση των διαθέσιμων προϊόντων υψηλού εύρους ζώνης.

Αποδόση/Μετάφραση απο το “Defpost.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: