Ην. Βασίλειο: Αρχίζει η πολυεθνική διετής άσκηση Joint Warrior με 10000 στρατιώτες και 35 πλοία

10000 στρατιώτες, 35 πολεμικά πλοία, 5 υποβρύχια και 59 αεροσκάφη από 13 χώρες έχουν συγκεντρωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν στην πολυεθνική άσκηση Joint Warrior μεχρι την 11η Απριλίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το πρώτο σαββατοκύριακο που θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο HMNB Clyde, η άσκηση θα διαχωρίσει τους συμμετέχοντες σε δύο αντίπαλες δυνάμεις και θα αρχίσει από τα πεδία ασκήσεων της Σκωτίας (αέρος, θαλάσσης και δυτικά της Σκωτίας, συγκεκριμένα στο The Minches).

Καθώς θα εξελίσσεται η άσκηση, στοιχεία των στρατιωτικών δυνάμεων θα κινηθούν νοτίως για να πραγματοποιήσουν μια αμφίβια άσκηση στις νοτιοδυτικές ακτές της Ουαλίας.

Η άσκηση Joint Warrior θα λάβει χώρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

-Η άσκηση θα ελέγχεται και θα διοικείται από το κέντρο ναυτικών επιχειρήσεων που βρίσκεται στις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σκωτίας, HM Naval Base Clyde, με αριθμό αποστολών αεροπορίας, επιφάνειας, υποβρυχίων, θαλάσσιου ελέγχου και ναυτικής ασφαλείας να πραγματοποιούνται στη δυτική ακτή της Σκωτίας.

-Αεροπορικες μονάδες θα συντονιστούν με τις ναυτικές και χερσαίες δυνάμεις για να ασκηθούν στις πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση (IRS), αεράμυνα, εναέριες κινήσεις και επίθεση. Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τα αεροδρόμια Lossiemouth, Prestwick και Stornoway της RAF όπως επίσης και από τα RAF Leeming, RAF Coningsby, RAF Mildenhall, RAF Marham και RAF Brize Norton.

-Οι χερσαίες επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην ενσωμάτωση με την εγγύς αεροπορική υποστήριξη στο πεδίο ναυτικών βολών Cape Wrath και στο πεδίο βολων της RAF στο Tain υποστηριζόμενες από από το κέντρο εκπαίδευσης ηλεκτρονικού πολέμου RAF Spadeadam στην Cumbria. Θα εκτελεστούν αποβάσεις των Βασιλικών Πεζοναυτών στο πεδίο Castlemartin στην Ουαλία και πιθανόν στο Dumfries και το Galloway.

Στην άσκηση Joint Warrior, συμμετέχουν οι ακόλουθες χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ολλανδία, Νορβηγία, Λετονία καί Λιθουανία.

Το υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι ο στόχος της διετούς στρατιωτικής άσκησης Joint Warrior είναι να καταστεί εφικτή, στο Βασιλικό Ναυτικό, τον Βρετανικό Στρατό, την Βασιλική Αεροπορία και τους συμμάχους τους, η “εκτέλεση επιχειρήσεων όπου συμμετέχουν διαφορετικές δυνάμεις και μονάδες εναντίον εύρους σημερινών και μελλοντικών απειλών.”

George Allison

Απόδοση/Μετάφραση από το ukdefencejournal.org.uk για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

    1. @Gunner
      Για πιο λόγο?Να με πεις να στέλναμε ανώτατους επιτελείς να δούνε/παρακολούθήσουνε πως στήνεται και εξελίσσεται και στο τέλος αν και τί συμπεράσματα βγαίνουν από μια τέτοιας κλίμακας ασκηση να σε πω εντάξει ή πως ενσωματώνονται οι έφεδροι στο στρατευμα και επίσης και τι μέσα χρειάζονται για μια επιχείρηση. Αλλά να στείλεις το ΕΤΑ ή Ζμακ να συμμετάσχει σε επίπεδο λόχου,δε χρειάζεται, μια χαρά εκπαιδευμένοι είναι ,ξέρουν τη δουλεία τους.Τα σώματα στρατού,και η ασδεν σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους είναι το θέμα,υπο το ΓΕΕΘΑ ασφαλώς..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.