Καλλιτεχνική απεικόνιση του Successor. (Φωτ: english.cri.cn)

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει με 76 εκατομμύρια λίρες το πρόγραμμα εξέλιξης των νέας γενιάς βαλλιστικών υποβρυχίων του Βασιλικού Ναυτικού.

Τα νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια Successor, τα οποία θα μεταφέρουν το οπλοστάσιο πυρηνικής δύναμης αποτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου, θα είναι τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα υποβρύχια που θα υπηρετούν στο Βασιλικό Ναυτικό, ο σχεδιασμός και η παραγωγή τους θα είναι τεχνολογικά η πιο περίπλοκη σε όλη την ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι δυο συμβάσεις αξίας 47 και 32 εκατ. λιρών έχουν ως ανάδοχο την εταιρεία BAE Systems Maritime-Submarines. Τα υποβρύχια Successor πρόκειται να αντικαταστήσουν το 2028 τα υποβρύχια κλάσης Vanguard.

Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας αποδέσμευσε μια φωτογραφία με την οποία παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, ο πρώιμος σχεδιασμός του Successor. Σύμφωνα με τον πρώτο Λόρδο του Ναυαρχείου, Ναύαρχο George Zampellas το πρώτο υποβρύχιο αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία το 2020 με προσδόκιμο χρόνο υπηρεσίας μέχρι τη δεκαετία του 2060.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: