Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό ολοκλήρωσε τις τελευταίες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του πρώτου της κατηγόριας συστήματος αεράμυνας “Sea Ceptor” – ολοκληρώνοντας τις βολές πιστοποίησης της εν λόγω ικανότητας του Βασιλικού Ναυτικού.

Μετά από τον πρώτο γύρο δοκιμών του περασμένου καλοκαιριού, η δεύτερη σειρά δοκιμών από την φρεγάτα “HMS Argyll” περιελάμβανε τη δοκιμή του συστήματος σε πιο πολύπλοκα σενάριο, συμπεριλαμβανομένης της ταυτόχρονης ταχείας εμπλοκής πολλαπλών απειλών.

Με το “HMS Argyll” να έχει ολοκληρώσει τις δοκιμές ανάπτυξης του “Sea Ceptor“, το όπλο εγκαθίσταται πλέον και στις υπόλοιπες φρεγάτες “Type 23″ του Βασιλικού Ναυτικού. Οι πρώτες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις μιας σειράς εγκαταστάσεων εκτόξευσης ολοκληρώθηκαν επί του πλοίου “HMS Westminster”. Κάθε πλατφόρμα “Sea Ceptor” θα ολοκληρώσει εν ευθέτω χρόνω σειρά δοκιμαστικών βολών από τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης καθώς θα προετοιμάζονται να επανενταχθούν σε υπηρεσία πρώτης γραμμής μετά την ανακατασκευή τους.

Ο πύραυλος “Sea Ceptor” ονομάζεται “CAMM” (κοινός αρθρωτός αντιαεροπορικός πύραυλος). Περιλαμβάνει τον πυραυλοκινητήρα και έναν ανιχνευτή (seeker) ραντάρ.

Εκτόξευση του “Sea Ceptor” από την φρεγάτα “HMS Argyll”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: