Οι πεζοπόρες δυνάμεις μάχης εξ επαφής (“DCC”) του βρετανικού στρατού συνεχίζουν να είναι αντιμέτωπες με τις διευρυμένες και δύσκολες απαιτήσεις του πεδίου μάχης που επιδεινώνονται από το μεγάλο εύρος των ειδικών περιβαλλόντων που περιλαμβάνουν αστικές επιχειρήσεις και χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές (ΧΒΡΠ) απειλές, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του βρετανικού στρατού.

Ωστόσο, απευθυνόμενος στους συνέδρους του συνεδρίου Τεχνολογίες Μελλοντικού Στρατιώτη στο Λονδίνο την 12η Μαρτίου 2018, ο αντισυνταγματάρχης Άλεχ Χούτον, διευθυντής των κύριων απαιτήσεων, ειδικών προγραμμάτων και εκπαίδευσης στρατιωτών, αμυντικού εξοπλισμού και υποστήριξης, παραδέχθηκε ότι ο στρατός δεν θα ωφεληθεί από οποιαδήποτε ριζική αλλαγή υπό τους όρους της φονικότητας κατά το άμεσο μέλλον.

Αντ’ αυτού, επιβεβαίωσε ότι ο στρατός θα συνεχίζει να αυξάνει σημαντικά τα μεγέθη του οπλοστασίου των αναβαθμισμένων “SA80A3”, μετά την απόκτηση της πρώτης παρτίδας των πέντε χιλιάδων (5000) όπλων. Επιπλέον, εξήγησε πως ο στρατός θέλει να μειώσει τον αριθμό των τυφεκίων ειδικού σκοπευτή (DMR) “L129A1”.

Παρ’όλα αυτά, ο αντισυνταγματάρχης Χούτον δεν αποκάλυψε τι εξετάζει ο στρατός όσον αφορά την ανάπτυξη των μελλοντικών προγραμμάτων, «οι υπερβολικές μείξεις όπλων μέσα στη διμοιρία έχουν επιταχυνθεί τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Αυτή η υπερβολική μείξη όπλων δεν αντανακλά αναγκαίως τις ανάγκες των χειριστών. Οπότε προσπαθούμε να εξετάσουμε τα μικρά όπλα και τα όπλα καταστολής εντός της διμοιρίας για να αλλάξουμε αυτή την μείξη», εξήγησε ενώ επίσης ανέφερε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) σχετικά με τα μικρά όπλα εναλλακτικού διαμετρήματος.

Επιπλέον, ζήτησε μεγαλύτερη πληθώρα των λύσεων όπλων ώστε να αυξηθεί η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των μικρών όπλων με την «ελάφρυνση του βάρους και την επιτάχυνση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων μέσω της καινοτόμου χρήσης των σκοπευτικών».

Η εργασία αυτή περιλαμβάνει την ενδιάμεση αξιολόγηση των σκοπευτικών συστημάτων «άμεσης βολής» εντός στο 2019, όπως επίσης και τους στόχους για την ανάπτυξη αυξημένης επιτήρησης και την προμήθεια συσκευών στόχων. Σε αυτό περιλαμβάνεται η είσοδος σε υπηρεσία των συνδυασμένων σκοπευτικών (IR/I2) και ο διαμοιρασμός δεδομένων έως το 2025, όπως επίσης η τεχνολογία υποβοηθούμενης πραγματικότητας έως το 2030, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Χούτον.

Ωστόσο, ο αντισυνταγματάρχης Χούτον περιέγραψε το βάρος του εξοπλισμού ως την «μεγαλύτερη πρόκληση» που αντιμετωπίζει η κοινότητα των “DCC” υπό τους όρους της επιβίωσης. Επεσήμανε πως ο στρατός προχωράει μπροστά με το πρόγραμμα προσωπικού εξοπλισμού προστασίας (PPE) “Virtus” με το διαγωνισμό για τις πρόσθετες πλάκες μικρού βάρους και βαλλιστικών στρωμάτων να αναμένεται να ολοκληρωθεί στην αμέσως προσεχή χρόνια.

Πέραν από αυτό, το “Virtus” εξετάζει επίσης την επιπλέον ενίσχυση του προγράμματος υπό την μορφή Απομάκρυνσης Εκρηκτικών Υλών (“EOD”) “PPE”, όπως επίσης και την προστασία ματιών από το λέιζερ μετά τα διδάγματα που αποκτήθηκαν στην Ουκρανία.

Τελικά, ο στρατός επίσης θα χαρτογραφήσει τις απαιτήσεις της ελαφριάς πλατφόρμας τακτικής κινητικότητας (“UGV”) για την αυτόνομη υποστήριξη επιχειρήσεων κατά την άσκηση “Army Warfighting Experiment” (“AWE”) στο πρώτο μισό του 2018, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Δεν έχουμε ακόμη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αλλά όσοι από εμάς, εντός της κοινότητας των “DCC”, το αντιλαμβάνονται, είναι απολύτως κρίσιμο για την έννοια της μάχης μικρού βάρους η οποία είναι κρίσιμη για να αφαιρεθεί το βάρος από τον άνθρωπο”, κατέληξε.

Andrew White

Απόδοση/Μετάφραση απο το “monch.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: