Του συνταγματάρχη ε.α. Τιμ Κόλινς

Το γελοίο και επικίνδυνο τέλμα στο οποίο έχουν οδηγήσει τον Βρετανικό Στρατό δουλοπρεπείς και θολωμένοι από την πολιτική ορθότητα (στο εξής “PC”) υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι είναι μια πηγή πραγματικής ανησυχίας για κάθε πολίτη του έθνους.

Εν όψει των εξωτερικών απειλών και των μεγάλων δημοσιονομικών περικοπών, η τελευταία δημοφιλής διαταγή από τον Στρατό είναι η κατάργηση χρήσης της προσφώνησης “κύριε” (“sir”) – ή ακόμα και το “κυρία” (ma’am) κατά την επικοινωνία στο τηλέφωνο, με το φόβο ότι θα προσέβαλλε το πρόσωπο στην άλλη άκρη της γραμμής. Αυτό προκύπτει μαζί με τις διαταγές για την μη χρήση λέξεων όπως “ανθρωπότητα”, “σύντροφοι” ή “συμφωνία κυρίων” από την μονάδα Κοινής Ισότητας, Διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης, με το παρωνύμιο “JEDI”.

Αποτελεί σχεδόν η πιο προφανής εκδήλωση έλλειψης ηγεσίας την παρούσα στιγμή και των προσπαθειών που γίνονται για αυτά τα ασήμαντα πράγματα εν όψει της κρίσης.

Ταυτόχρονα οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να προσλάβουν νέα μέλη και να περιορίσουν το κενό στην στράτευση των Γκούρκα, των εθελοντών από την Κοινοπολιτεία και την Ιρλανδία υπέρ των νέοπροσληφθέντων που “εκφράζουν την κοινωνία” (ο, τι και να σημαίνει αυτό). Ήταν το ίδιο κι όταν διοικούσα το Πρώτο Τάγμα του Βασιλικού Ιρλανδικού Συντάγματος (“1 R Irish”).

Παρέλαβα τη διοίκηση ενός τάγματος με δύναμη τριακοσίων ανδρών. Με την χαοτική ομάδα στρατολόγησης του Στρατού, ειλικρινά, να στέκεται εμπόδιο, εμείς στο “1 R Irish” αρχίσαμε τη δική μας διαδικασία στρατολόγησης -στην Ιρλανδία- και το 2003 οδήγησα ένα πλήρως επανδρωμένο τάγμα στον πόλεμο. Πως το έκανα αυτό όταν το πλουσιοπάροχα χρηματοδοτούμενο επίσημο σύστημα αποτύγχανε οικτρά; Στρατολόγησα άνδρες για στρατιωτική θητεία και περιπέτεια, κι όχι να “εκφράζουν την κοινωνία”.

Είχα αυτή τη συζήτηση σε μια ενημέρωση στο υπουργείο Άμυνας. Μια δημόσιος υπάλληλος περιέγραψε συνοπτικά στους προσκεκλημένους επισκέπτες το αποτυχημένο σύστημα που εφάρμοζαν και εξέφρασε την απογοήτευση της για την αποτυχημένη πρόσληψη γυναικών και εθνικών μειονοτήτων. [Εκείνη την στιγμή τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ (λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικά, τρανς/διεμφυλικά, queer, ιντερσέξ αλλά και ασεξουαλικά, πανσεξουαλικά άτομα) δεν ήταν ακόμα στις προτεραιότητες].

Ρώτησα: “Θέλετε έναν στρατό που να αντανακλά την κοινωνία ή έναν που να είναι αποτελεσματικός;” Η απάντηση ήταν: “Λοιπόν, και τα δύο, ελπίζουμε”. Εξήγησα ότι δεν μπορούν να τα έχουν και τα δύο. Αυτό οδήγησε στο ερώτημα γιατί οι αριθμοί των καταταγέντων από την Κοινοπολιτεία και την Ιρλανδία είχαν περιοριστεί. Για άλλη μια φορά, απάντησε ότι θέλουμε έναν στρατό που να εκφράζει την κοινωνία.

Τότε με μια περιστροφή των ματιών της, σαν να απευθυνόταν σε ένα ηλίθιο αγόρι, εξήγησε ότι τα πράγματα είχαν προχωρήσει και τώρα ο πόλεμος ήταν πολύ πιο διαφοροποιούμενος από τότε που υπηρετούσα. Κατανοώντας και υποστηρίζοντας τους ανθρώπους που πιθανώς να συναντούσαμε στο εξωτερικό, εξήγησε, θα οδηγούσε σε πολύ λιγότερη βία και καλύτερη κατανόηση. Αυτό με έβαλε στην θέση μου.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου, προσπαθήσαμε να συμμεριστούμε όποτε αυτό ήταν εφικτό αλλά σφάλαμε να κάνουμε τους εχθρούς μας – γιατί περί αυτού πρόκειται- απρόθυμους να ανακατευτούν ή καλύτερα να παραμείνουν τρομοκρατημένοι με εμάς. Θα πρότεινα αυτή η κυρία να μην επισκεφτεί ποτέ το Νότιο Άρμαγκ. Υπάρχουν, εκεί, τμήματα της κοινωνίας που αν τους δοθεί μισή ευκαιρία και τους επιτραπεί να έρθουν αρκετά κοντά θα μας ξέσκιζαν το πρόσωπο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αυτή ήταν επίσης και η πραγματικότητα των θολωμένων από τα ναρκωτικά “West Side Boys” στην Σιέρα Λεόνε, οι οποίοι πήραν ως ομήρους δώδεκα μέλη του συντάγματος μου το 2000. Η διάσωση τους από την “SAS” με την οποία ασχολήθηκα από το Λονδίνο μας έκανε να διαπιστώσουμε πολύ αργά ότι στην πραγματικότητα η κατανόηση αυτών των κακοποιών έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα και είχε θέσει την ζωή των ομήρων σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της πραγματικής εμπειρίας και της ονειροπόλησης ενός καλύτερου κόσμου.

Η φαντασίωση ενός καλύτερου κόσμου είναι πολύ επικίνδυνη ενασχόληση και αυτή θα πρέπει να περιορίζεται σε εξειδικευμένα νοσοκομεία και πανεπιστήμια. Ως πατέρας ενός εν ενεργεία αξιωματικού, ανησυχώ πάρα πολύ πως μια μέρα κάποιος αιθεροβάμων θα αποστείλει τον γιο μου σε μια επικίνδυνη αποστολή στο πλαίσιο μιας πολυσχιδούς δύναμης με σοβαρό κίνδυνο για την ζωή του. Είναι πράγματι ανησυχητικό ότι οι υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ενδιαφέρονται μόνο για το προφίλ της πολιτικής ορθότητας από τους άνδρες και γυναίκες που τολμούν να υπηρετήσουν. Ασχολήθηκα εντατικά κάνοντας προτεραιότητα μου να διατηρήσω τη ζωή και τα μέλη των σωμάτων των νέων στρατιωτών μου όπου αυτό ήταν δυνατόν. Κανένας ο οποίος θα ‘χε να θάψει εφήβους δεν θα σκεφτόταν ποτέ τέτοιες επικίνδυνες ανοησίες κατά τις επιχειρήσεις.

Ο Έντουαρντ Γκίμπον σημειώνει στο βιβλίο του “Παρακμή και Πτώση”: “Οι αυτοκράτορες, αγχωμένοι για την προσωπική τους ασφάλεια και τη δημόσια ειρήνη, περιορίστηκαν στον ευτελή σκοπό διαφθοράς της πειθαρχίας η οποία τους καθιστούσε εξίσου εντυπωσιακούς στην αυτοκρατορία και τους εχθρούς τους… κι ο Ρωμαϊκός κόσμος πνίγηκε από την πλημμύρα των Βάρβαρων”. Οι Ρωμαίοι υποστήριζαν την ένοπλη ισχύ θεωρητικά, αλλά δεν επιθυμούσαν να πληρώσουν για αυτήν ή να προσφέρουν τα παιδιά τους ως στρατιώτες.

Ο συνάδερφος μου Βορειοϊρλανδός στρατάρχης σερ Χένρι Γουΐλσον (ο οποίος δολοφονήθηκε από τον “IRA”) είχε πει κάποτε: “Είναι καλύτερα να μην εχεις ένοπλες δυνάμεις παρά να έχεις δυνάμεις αρκετά μεγάλες για να προκαλέσουν μια επίθεση αλλά όχι αρκετά ισχυρές για να νικήσουν”. Θα ήθελα να ζητήσω από τον Γκάβιν Ουίλιαμσον, τον νέο υπουργό Άμυνας, να παρέμβει, να καθαρίσει το υπουργείο Άμυνας από τους αιθεροβάμονες της πολιτικής ορθότητας, να διαλύσει την “JEDI” και να διορίσει κάποιον που θα ηγείται: Είναι καθήκον της κυβέρνησης να υπερασπιστεί το έθνος μας.

Απόδοση/Μετάφραση από το telegraph.co.uk για την Προέλαση.

4 Σχόλια

 1. famas

  Ένα από τα καλά της δικής μας κοινωνίας είναι ότι απέχουμε ακόμα από την υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών, τουλάχιστον στη ζωή των μονάδων.

  Απάντηση
  • Gunslinger32

   Όταν η χαζομάρα δεν έχει όρια αυτές είναι οι συνέπειες.
   Πραγματικά, έχουν ξεφύγει εντελώς. Σε λίγο θα απαγορεύεται και η καλημέρα/καλησπέρα, για να μην εκληφθεί ως σεξουαλική παρενόχληση μεταξύ συναδέλφων.
   Πόσο δίκαιο είχε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν όταν έλεγε «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Αλλά για το σύμπαν δεν είμαι ακόμα σίγουρος. «

   Απάντηση
 2. Konstantinos Zikidis

  Άνδρας των SAS αποκεφάλισε με σπαθί ισλαμιστή της ISIS σε 6ωρη φονική μάχη! http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/eidikes-dynameis/659473_andras-ton-sas-apokefalise-me-spathi-islamisti-tis-isis-se (και για το original: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5243355/SAS-soldier-decapitates-ISIS-thug-spade.html )

  Απαράδεκτος ο Άγγλος Λοχίας… δεν ήταν καθόλου politically correct…δεν ακολούθησε τις διαταγές που αναφέρονται στην ανάρτηση…

  Έπρεπε να συμπεριφερθεί κόσμια: να κάτσει (εκφράζοντας την κοινωνία) να τον… σκοτώσουν, να του κόψουν το… κεφάλι (αργά και βασανιστικά, you know). Στη συνέχεια, όλοι θα δήλωναν την απέχθειά τους στις μεθόδους των τζιχαντιστών, θα εξέφραζαν τη λύπη τους και μετά τέλος, θα γύριζαν στις δουλειές τους, θεωρώντας ότι έπραξαν το καθήκον τους…
  εκτός από την οικογένεια, τον Δκτή και τους συναδέλφους του Λοχία….

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: