ΗΠΑ: Άρχισε η κατασκευή της δεύτερης πλωτής Κινητής Πλατφόρμας Αποβάσεων

Καλλιτεχνική απεικόνιση του ESB. (nassco.com)

Την 14η Οκτωβρίου 2015 η βιομηχανία NASSCO ανακοίνωσε ότι άρχισε την κατασκευή του δευτέρου πλοίου του Ναυτικού, του προσφάτως επαναπροσδιορισμένου προγράμματος Κινητής Βάσης Εκστρατείας (ESB), των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Το 784 ποδών πλοίο θα διαμορφωθεί με αεροδιάδρομο 52000 τετραγωνικών ποδών και χώρους αποθήκευσης εξοπλισμού και καυσίμων, χώρους επισκευών, αποθήκες πυρομαχικών, χώρους σχεδίασης αποστολών και καταλύματα για περίπου 250 άτομα. Το πλοίο θα είναι σε θέση να υποστηρίξει πολλαπλές αποστολές, όπως Αεροπορικά Αντίμετρα Θαλασσίων Ναρκών (AMCM), επιχειρήσεις αντιμετώπισης πειρατείας, επιχειρήσεις ναυτικής ασφάλειας, αποστολές ανακούφισης ανθρωπιστικών κρίσεων και καταστροφών και αντιμετώπιση κρίσεων από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Θα υποστηρίζει επίσης ελικόπτερα MH-53 και MH-60, και πρόκειται να εκσυγχρονιστεί για να υποστηρίζει το αεροσκάφος κεκλιμένου στροφείου MV-22.

Το 2011 η NASSCO κέρδισε από το Ναυτικό των ΗΠΑ σύμβαση για το σχεδιασμό και κατασκευή δύο Κινητών Πλατφόρμών Αποβάσεων (MLP), τις: USNS Montford Point (ESD 1) και USNS John Glenn (ESD 2). Πρόσφατα η MLP επαναταξινομήθηκε από το Ναυτικό ως Κινητή Εκστρατευτική Βάση (ESB). Το 2012, ένα τρίτο MLP, το USNS Lewis B. Puller (ESB 1), προστέθηκε στη σύμβαση και αναδιαμορφώθηκε ως ESB, ή γνωστή και ως MLP – ενδιάμεση προκεχωρημένη πλωτή βάσης (AFSB). Και τα τρία πλοία έχουν παραδοθεί από την NASSCO στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος MLP σε μορφή pdf.

To USNS Lewis B. Puller, MLP-3 AFSB κατά τις δοκιμές του κατασκευαστή την 9η Απριλίου 2015. (nassco.com)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.