Φωτογραφία από την παρουσίαση του άρματος μάχης M1A2 SEP. (fprado.com)

Με δελτίου τύπου η Τank-Automotive & Armaments Command (TACOM: Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Αρμάτων) γνωστοποίησε πως έχει αναθέσει στην εταιρεία General Dynamics Land Systems (GDLS) σύμβαση αξίας 72.7 εκατομμυρίων $ για την αναβάθμιση 12 αρμάτων μάχης M1A1 στη διαμόρφωση M1A2 Systems Enhancement Package (SEP) V2.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της GDLS την 3η Φεβρουαρίου 2014, το M1A2 SEP V2 είναι το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά ψηφιακό άρμα, το οποίο ενσωματώνει βελτιωμένες έγχρωμες οθόνες, θερμικό σκοπευτικό για βολές ημέρα και νύχτα, τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό αρχηγού (CROWS II), Σύστημα Διαχείρισης Υπερθέρμανσης Συστημάτων (TMS) και τηλέφωνο πεζικού.
Το M1A2 SEP V2 μεγιστοποιεί την μαχητική ικανότητα του άρματος στο σύγχρονο πεδίο μάχης ενώ προετοιμάζει την πλατφόρμα για τις μελλοντικές προκλήσεις.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fSJ323PdCNo]

Η αρχική πολυετής σύμβαση που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2008, η οποία ξεκινούσε τον εκσυχρονισμό 435 αρμάτων μάχης M1A1, τα οποία βρίσκονται στο οπλοστάσιο του Στρατού των ΗΠΑ για περισσότερα από 20 χρόνια.
Οι εργασίες εκσυχρονισμού αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: