Την 3η Αυγούστου η Huntington Ingalls Industries (HII) ανακοινωσε ότι το τμήμα της Ingalls Shipbuilding ανέλαβε προκαταρκτική σύμβαση σταθερού τέλους ελεγχόμενων εξόδων από το πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) για την παροχή μακροχρόνιων και προκαταρκτικών δραστηριοτήτων για το LPD 30, το πρώτο πλοίο διοίκησης και ελέγχου αποβάσεων (LPD) σειρά ΙΙ (Flight II).

“Αυτό ειναι ένα σημαντικό ορόσημο καθώς ξεκινάμε προς την νέα σειρά πλοίων LPD”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ingalls Shipbuilding, Μπράϊαν Κουσίας. “Τα LPD Flight II θα ειναι εξαιρετικά ικανά πλοία που θα πληρούν τις απαιτήσεις και ανάγκες των ομάδων ναυτικού-πεζοναυτών. Ανυπομονούμε να παραδώσουμε αυτή την σειρά των προσιτών LPD στον στόλο αμφίβιων πλοίων της χώρας μας”.

Οι δαπάνες απο αυτή την σύμβαση θα χρησιμοποιηθούν για την μακροχρόνια προμήθεια υλικών και βασικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών κινητήρων, ντηζελογεννητρίων, εξοπλισμό καταστρώματος, συστήματος μετάδοσης κίνησης, προπέλες, βαλβίδες και λοιπά συστήματα.

Η Ingalls διαθέτει βάση 400 εταιρειών σε 30 πολιτείες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα LPD Flight II.

H Ingalls έχει παραδώσει στο ναυτικό των ΗΠΑ 11 πλοία κλάσης San Antonio (LPD 17) και έχει υπό κατασκευή ακόμα δύο πλοία. Η τρόπιδα του Fort Lauderdale (LPD 28) τοποθετήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, και έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες στο 13ο πλοίο της κλάσης, Richard M. McCool Jr. (LPD 29). Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο LPD 30 έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

Η απαίτηση του ναυτικού των ΗΠΑ για την αντικατάσταση των υπό απόσυρση αμφίβιων πλοίων LSD κλάσης 41/49 θα καλυφθεί απο την ανάπτυξη και απόκτηση της δεύτερης σειρά (Flight II) της υφιστάμενης κλάσης LPD 17, αρχής γενομένης με το LPD 30. Οι επιπρόσθετες δυνατότητες του LPD Flight II θα υποστηρίξουν τις νέες και αναδυόμενες απαιτήσεις του ναυτικού και του σώματος πεζοναυτών των ΗΠΑ όπως τον σύνδεσμο πλοίου-ξηράς και την εναποθήκευση ελικοπτέρων GH-53 και εξελιγμένου οπλισμού/εξοπλισμού για τους στρατιώτες.

Η κλάση San Antonio ειναι ένα μεγάλο μέρος της αποβατικής δύναμης του ναυτικού των ΗΠΑ για τον 21ο αιώνα. Τα μήκους 684 ποδών και 105 ποδών πλάτους πλοία θα χρησιμοποιηθούν για την φόρτωση και εκφόρτωση πεζοναυτών, του εξοπλισμού και των προμηθειών τους στην ακτή μέσω ενος αέροστρωμνου οχήματος ή συμβατικής αποβατικής ακάτου και αποβατικών οχημάτων, υποστηριζόμενα από ελικόπτερα ή αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης όπως το MV-22 Osprey.

Τα πλοία υποστηρίζουν την επιχειρησιακή ομάδα αέρος-εδάφους των πεζοναυτών σ’ όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων αποβατικών και εκστρατευτικών αποστολών θαλασσίου ελέγχου και επίδειξης ισχύος μέχρι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και ανακούφισης απο τις καταστροφές σε όλη τη διάρκεια του πρωτο μισού του 21ου αιώνα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “NavyRecognition.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: