ΗΠΑ: Αναβάθμιση πενήντα τριών M88A1 στην έκδοση M88A2 HERCULES

Θωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα περισυλλογής M88A2 HERCULES ρυμουλκεί άρμα μάχης M1 Abrams. (BAE Systems via deagel.com)

Η BAE Systems ανέλαβε σύμβαση αξίας 156 εκατομμυρίων δολαρίων απο τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για να μετατρέψει 53 θωρακισμένα ερπυστιοφόρα οχήματα περισυλλογής M88A1 στη διαμόρφωση M88A2 HERCULES (Heavy Equipment Recovery Combat Utility Lift Evacuation System). Οι εργασίες σχετικά με τη σύμβαση θα επεκτείνουν τη γραμμή παραγωγής των M88 της βιομηχανικής βάσης οχημάτων μάχης μέχρι το 2016.

“Η σύμβαση αυτή παρέχει βελτιωμένες δυνατότητες στους στρατιώτες της Αμερικής και θα βοηθήσει να διατηρηθεί η αμυντική βιομηχανία διατηρώντας σημαντικούς υπαλλήλους και μοναδικές συλλογές εργασίας,” είπε ο Ανταμ Ζάρφος, διευθυντής των συστημάτων πυροβολικού και περισυλλογής της BAE Systems. “Το HERCULES είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τον προκάτοχό του και είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των αποστολών περισυλλογής.”

Περισυλλογή ενός M88 απο την λάσπη
https://www.youtube.com/watch?v=Q_QV4_SVwu0

Ο στόλος οχημάτων των Τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών Ομάδων Μάχης (ABCT) γίνεται ολο και βαρύτερος, καθιστώντας ολοένα και πιο σημαντικό τον στόλο οχημάτων περισυλλογής που θα τα υποστηρίζει. Με το 31,7 τόνων ιστό ανύψωσης, το HERCULES μπορεί να ανυψώσει και να περισυλλέξει δύο φορές το βάρος του προκατόχου του, το M88A1. To HERCULES, το οποίο παρέχει υποστήριξη περισυλλογής στους στρατιώτες στο πεδίο, είναι το μόνο όχημα που εχει τη δυνατότητα να περισυλλέξει το άρμα μάχης M1 Abrams και τις βαρύτερες εκδόσεις των οχημάτων “αν­θε­κτι­κών σε νάρ­κες, προ­στα­τευό­με­να α­πό ε­νέ­δρες” (MRAP) σε επιχειρησιακό περιβάλλον.

Οι εργασίες αναβάθμισης θα ξεκινήσουν άμεσα και θα πραγματοποιηθούν κυρίως με το υπάρχον εργατικό δυναμικό της BAE Systems στο Γιορκ της Πενσιλβανία, με τις πρόσθετες εργασίες να πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Στρατιωτικού Σταθμού Anniston στο Bynum της Αλαμπάμα και της BAE System στο Aiken της Νότια Καρολίνα. Η σύμβαση συνεχίζει το πρόγραμμα του Στρατού των ΗΠΑ για ομογενοποίηση του στόλου των Μ88 στην έκδοση HERCULES. Μέχρι σήμερα έχουν μετατραπεί περίπου 650 οχήματα M88 του Στρατού των ΗΠΑ στην διαμόρφωση HERCULES.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

7 Απαντήσεις

   1. Δούκα,γνωρίζεις κάτι σχετικό με την ἱπποδύναμη των δικῶν μας Μ-88;
    Ἔχω ρωτήσει πολλές φορές πληρώματα,και ἔχω πάρει ὡς ἀπάντηση ὅλο το φάσμα των ἱπποδυνάμεων μεταξύ 750 και 1250(!) ἵππων.

  1. Το θέμα εἶναι ὅτι τα δικά μας (αὐτά που ἀγοράστηκαν μεταξύ 1980 και 1989) εἶναι -Α1,ἀλλά οἱ κινητήρες εἶναι ἀυτοί του -Α2.

   1. Έψαξα και βρήκα στοιχεία για τον κινητήρα του M88A1, είναι ο κινητήρας πετρελαίου (Diesel) V12 τετράχρονος, αερόψυκτος τύπου AVDS-1790-2.DR. των 750 ίππων (559 kw).

    Ο βοηθητικός είναι ένας δικύλινδρος, τετράχρονος πετρελαιοκινητήρας 10 ίππων χωρίς περισσότερα στοιχεία.

    Ο κινητήρας των Μ88A2 (τα οποία δεν διαθέτει η χώρα μας) είναι ο AVDS 1790-8CR των 1050 ίππων (783 kw) που εισήλθε σε υπηρεσία το 1997 με μικρότερη αυτονομία, αλλά μεγαλύτερη ιπποδύναμη από το M88A1..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.