Την 21η Ιουνίου, η Αμυντική Υπηρεσία Πυραύλων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησαν μια αναχαιτιστική δοκιμή εξέλιξής του νέου πυραύλου Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA ενός αναχαιτιστή που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως τμήμα του συστήματος Άμυνας Βαλλιστικών Πυραύλων Aegis.

To σύστημα απέτυχε να αναχαιτίσει τον στόχο πύραυλο. Ο λόγος της αποτυχημένης αναχαίτισης δεν είναι ακόμα γνωστός, και οι λεπτομέρειες δεν θα γίνουν διαθέσιμες έως ότου να ελεγχθούν όλα τα δεδομένα.

Ο SM-3 Block IIA είναι μια συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνία για να καταστρέφει μεσαίας και ενδιάμεσης εμβέλειας βαλλιστικούς πυραύλους.

Αυτή ήταν η τέταρτη δοκιμαστική πτήση εξέλιξης όπου χρησιμοποιήθηκε ο πύραυλος SM-3 IIA και η δεύτερη δοκιμή αναχαίτισης. Οι προηγούμενες δοκιμαστικές αναχαιτίσεις, που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017, ήταν επιτυχημένες.

Απόδοση/Μετάφραση από το Missiethreat.csis.org για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: