ΗΠΑ: Βελτιωμένη συλλογή Α' βοηθειών (IFAK – Improved First Aid Kit)

Βελτιωμένη συλλογή Α’ βοηθειών (IFAK – Improved First Aid Kit).

Το 2005 ο Αμερικάνικος Στρατός, ξεκίνησε να χορηγεί στο προσωπικό του, τη βελτιωμένη συλλογή Α’ βοηθειών (IFAK – Improved First Aid Kit).

Σκοπός αυτής της χορήγησης ήταν να αυξήσει τις πιθανότητες καλύτερης παροχής Α’ βοηθειών για πολεμικά τραύματα, είτε μέσω της χρήσης απο τον ίδιο το στρατιώτη (αν η φύση των τραυμάτων το επέτρεπε) είτε μέσω των συναδέλφων του. Φυσικά μια καλοδεχούμενη ”παρενέργεια” ήταν το γεγονός πως ο νοσοκόμος μάχης, δεν θα χρειαζόταν να μεταφέρει μεγάλο όγκο αναλώσιμων υλικών (επιδέσμους, γάζες, τουρνικέ κλπ).

Η χορηγούμενη συλλογή, βασιζόταν στην έξυπνη τροποποίηση μιας υπάρχουσας θήκης για πυρομαχικά πολυβόλου. Διέθετε μια εσωτερική ”πλατφόρμα” όπου με τη χρήση ελαστικών ιμάντων μπορούσε να αναρτηθεί το απαιτούμενο υλικό.

Η IFAK, σε αυτή τη μορφή, μπορεί να μεταφέρει τα βασικά υλικά για την αντιμετώπιση δύο κρίσιμων παραγόντων που οδηγούν στο θάνατο απο πολεμικά τραύματα: της ακατάσχετης αιμορραγίας και της ανεπαρκούς αναπνοής λόγω τραυματισμών στις αναπνευστικές οδούς.

______________________________________________________________

Αν είσαι πραγματικός λάτρης του ατομικού εξοπλισμού αλλά και οτιδήποτε αφορά ιματισμό, εξαρτύσεις, υλικά μάχης και διαβίωσης, και φυσικά οπλισμό.
Τότε είσαι στο σωστό σημείο, βρήκες στο Facebook την ομάδα «ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ! ΑΡΜ!» την ομάδα που σε εκφράζει απόλυτα, για να συμμετέχεις κάνε κλικ εδώ!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.