Οι μονάδες Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) παρέλαβαν το βελτιωμένο πολυβόλο .50 διαμετρήματος που έχει ως στόχο να κάνει πιο γρήγορες ριπές, πιο ασφαλείς και λιγότερο ορατές από τον εχθρό.

Αξιωματούχοι της Διοίκησης Συστημάτων του Σώματος Πεζοναυτών στο Κουάντικο της Βιρτζίνια, αποδέσμευσαν την Πέμπτη πληροφορίες σχετικά με τις βελτιώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μια κάννη άμεσης αντικατάστασης (quick-change), τυποποιημένο διάκενο και χρονισμό, και εναν φλογοκρύπτη που μειώνει την υπογραφή του όπλου κατά 95 τοις εκατό κατά την νύχτα.

“Το βελτιωμένο M2A1 κάνει τους Πεζοναύτες πιο επικίνδυνους επειδή μπορούν να βάλλουν πιο γρήγορα στον στόχο”, είπε ο ταγματάρχης Χαρυ Τομπσον, επικεφαλής των Όπλων Γενικής Χρήσης της Διοίκησης.

Το υφιστάμενο πολυβόλο απαιτούσε να ρυθμίσουν οι Πεζοναύτες χειροκίνητα το διάκενο και τον χρονισμό πριν πυροβολήσουν και αφότου η κάννη υπερθερμανθεί μετά από μεγάλο όγκο πυρών.

Το διάκενο είναι η απόσταση ανάμεσα στο μπροστινό μέρος του κλείστρου και τη βάση του πυρομαχικού όταν αυτό εισέλθει στην θαλάμη του όπλου, ενώ ο χρονισμός είναι η ρύθμιση του όπλου ώστε να βάλλει όταν τα κινητά μέρη είναι στην σωστή θέση.

Η άμεση αντικατάσταση της κάννης είναι πλέον εφικτή επειδή το διάκενο και ο χρονισμός είναι πλέον τυποποιημένα, είπε ο Τομπσον.

Η υφιστάμενη έκδοση απαιτεί οι Πεζοναύτες να βιδώσουν την κάννη και να ρυθμίσουν το διάκενο, είπε. Τώρα ομως η βελτιωμένη έκδοση δίνει τη δυνατότητα στους Πεζοναύτες να σηκώνουν τον δέκτη και να τον κλειδώνουν με παρόμοιο τρόπο όπως το πολυβόλο M240B.

Η τρίτη βελτίωση είναι ο φλογοκρύπτης στην άκρη της κάννης που μειώνει την λάμψη στομίου για να αποκρύψει την θέση των Πεζοναυτών και να περιορίσει τις θαμπές καταστάσεις, βοηθώντας να γίνει χρήση της νυχτερινής διόπτρας κατά τη βολή, είπε ο Τομπσον.

Συνολικά, η διοίκηση θα αναπτύξει 3600 M2A1 στους Πεζοναύτες, είπε η Κελυ Σαλιβαν, μια αναλυτής του προγράμματος των Όπλων Γενικής Χρήσης. Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο και περιελάμβανε μονάδες πεζικού και μονάδες έφεδρων πεζικού. Η δεύτερη φάση θα αρχίσει τον Μάιο. Ο Στρατός άρχισε τις βελτιώσεις στο πολυβόλο .50 διαμετρήματος το 2011.

Απόδοση/Μετάφραση από το Marinecorpstimes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: