Ο Σταθμός Όπλων Ναυτικής Αεροπορίας Τσάϊνα Λεϊκ, που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της ερήμου Μοχάβι στην Καλιφόρνια, είναι ένα θαυμάσιο μέρος όταν έρχεται η πολεμική αεροπορία και γενικά ο,τι σχετίζεται με αυτή -ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί κάποια μυστικά. Από τεράστιες, ηχομονωμένες εγκαταστάσεις δοκιμής ήχου ερευνητών πυραύλων, στους ολισθητήρες πυραύλων, στα πεδία ηλεκτρονικού πολέμου και το διάδρομο αποκλειστικής χρήσης για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ο NAWS Τσάϊνα Λεϊκ παρέχει στους στρατιωτικούς και τους βιομηχανικούς συνεργάτες τους από όλο τον κόσμο ένα τεράστιο κατάλογο δοκιμαστικών δυνατοτήτων. Αλλά πάνω απ’ολα,το επεκταμένο και ανόμοιο πακέτο του πεδίου πραγματικών πυρών του NAWS Τσάϊνα Λεϊκ είναι ένας πραγματικός εθνικός θησαυρός.

Είναι σε αυτά τα πεδία που τα τελευταία και σπουδαιότερα όπλα και αισθητήρες δοκιμάστηκαν πάνω από το μεγαλύτερο τμήμα ενός αιώνα. Από την έλευση του πυραύλου αέρος-αερος Sidewinder τη δεκαετία του 1950, στην -δεκαετίες αργότερα- αυγή των καθοδηγούμενων με GPS οπλών, τα πεδία βολής πραγματικών πυρών παρείχαν μια ετερογενή ποικιλία τύπων στόχων και δυνατοτήτων καταγραφής για την τελειοποίηση ακόμα και των πιο παράξενων τακτικών όπλων.

Κάθε έτος αυτές οι εγκαταστάσεις σφύζουν από δραστηριότητες, και η περισσότερη από αυτή τη δράση είναι δυνατή και εκρηκτική. Η NAVAIR δεν ντρέπεται να διαλαλήσει τα θορυβώδη και εξωθερμικά επιτεύγματα της, εξου και αυτό το φοβερό βίντεο πραγματικών ξεχωριστών γεγονότων που ενώθηκαν για να δείξουν ένα μικρό δείγμα του τι κάνανε οι δοκιμαστές όπλων πέρυσι στην Τσάϊνα Λεϊκ.

Το βίντεο δείχνει όλους τους τύπους των όπλων που δοκιμάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων AGM-88 HARM, SeaRAM εκτοξευόμενο από RIM-116, ρουκέτες καθοδηγούμενες με λέιζερ, πυραύλων κρουζ Tomahawk, GBU-31 JDAM, και διαφόρων άλλων όπλων.

Πραγματικά εκρηκτικό υλικό!

Tyler Rogoway

Απόδοση/Μετάφραση απο το thedrive.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: