Ο τίτλος του “Καλύτερου Πληρώματος Άρματος” ειναι διαθέσιμος καθώς δεκάδες συγκεντρώθηκαν στο Φόρτ Μπένιγκ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για το Κύπελλο Σάλιβαν 2018. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι στην αιχμή των σωματικών και διανοητικών ικανοτήτων τους που ειναι αναγκαίες για να χειριστούν πλήρως ένα άρμα μάχης.

“Ο διαγωνισμός θα ειναι σκληρός, αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τόμας Φέλτι, ο οποίος διοικεί την 316η Ταξιαρχία Ιππικού.

Την Παρασκευή (27.04.2018), οι στρατιώτες παρουσίασαν την “Επιχείρηση Κεραυνός” -την πρώτη μεγαλη δραστηριότητα του Κυπέλλου Σάλιβαν, το οποίο ξεκινά την Δευτέρα (30.04.2018). Το έδαφος σειόταν, βροντές πυρών πυροβολικού έσκιζαν τον αέρα και οι διοικητές φωνάζανε διαταγές σ’ όλο το πεδίο Ρεντ Κλάουντ.

“Στο Κύπελλο Σάλιβαν, αν δεν έχεις συμμετάσχει άλλη φορά σε αυτό, πρόκειται να δεις μια επίδειξη των επαγγελματικών ικανοτήτων των αρματιστών μάς στην εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά και τις ασκήσεις ελιγμών”, εξήγησε ο συνταγματάρχης Φέλτι στην Μικαέλα Σίγκλετον του “News 3”. “Αυτά που βάζουμε μαζί ειναι μια σειρά επίπονων δοκιμασιών που ειναι τεχνικές και τακτικές, καταλαβαίνετε, για να λάβουμε τα μέγιστα από τους στρατιώτες μας σε αυτόν το διαγωνισμό”.

Το καλύτερο πλήρωμα άρματος στο διαγωνισμό Κύπελλο Σάλιβαν 2016.

Πρόσθεσε επίσης το πόσο δύσκολο ειναι ο χειρισμός ενός άρματος μάχης -ειναι εφικτός μόνο αν όλα τα μέλη των τετραμελών ομάδων μπορούν να εργαστούν και επικοινωνήσουν μαζί.

“Πρέπει να εργαστούν και να πατήσουν όλα τα κομβία και να ρυθμίζουν τα πάντα ώστε ουσιαστικά να βεβαιωθούν οτι το άρμα βάλλει σωστά. Τότε πρέπει να κατανοήσουν το έδαφος ώστε να μπορούν να μετακινηθούν τακτικά με το όχημα τους στο έδαφος και στην καλύτερη θέση μάχης, ενώ θα συνυπολογίζουν τις ενέργειες του εχθρού”.

Δεκαπέντε ομάδες θα διαγωνιστούν στο Κύπελλο Σάλιβαν 2018 -μια για κάθε εν ενεργεία τεθωρακισμένη ταξιαρχία ομάδων μάχης (“ABCT”) του στρατού των ΗΠΑ, μια από το σώμα πεζοναυτών, μια από την εθνοφρουρά και δύο διεθνείς ομάδες από την Αυστραλία και το Κουβέιτ.

Οι δραστηριότητες ειναι οι εξής:

Δευτέρα, 30 Απριλίου: 16:00-17:30, Επιχείρηση Κεραυνός

“Μια επίδειξη συνδυασμένων όπλων αποτελούμενη από ένα ουλαμό αρμάτων μάχης που εμπλέκεται με άμεσα πυρά και καλεί υποστήριξη έμμεσων πυρών από όλμους και πυροβολικό”.

Τρίτη, 1η Μαΐου: 09:00 -13:00, Βολές υπό πίεση

“Οι ομάδες θα συναγωνιστούν στις βολές διαφορών μικρών όπλων ενώ θα βρίσκονται υπό το εχθρικό πυρ”

Τετάρτη, 2 Μαΐου – Πέμπτη, 3 Μαΐου: 08:00 – 14:00. Πινακίδα βολών “VI”.

“Τα άρματα μάχης θα διεξάγουν πολλαπλές επιθετικές και αμυντικές εμπλοκές με όλα τα οπλικά συστήματα της πλατφόρμας”.

Παρασκευή, 4 Μαΐου: 10:30 -11:30 “Thunderbolt Shock”

“Οι διαγωνιζόμενοι θα τρέξουν από τον όρχο οχημάτων του Χάρμονι Τσέρτς στο πεδίο Μπρεϊβ Ραϊφλς και τότε, στην γραμμή τερματισμού, θα συναγωνιστούν σε μια σειρά σωματικών δοκιμασιών και τακτικών προκλήσεων”.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει στοιχείων όπως ο χρόνος, η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα τους. Στο τέλος του εβδομαδιαίου διαγωνισμού, η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία σε όλες τις δοκιμασίες θα ανακηρυχθεί ως το “Καλύτερο Πλήρωμα Άρματος”.

“Πρώτα απ’ολα παρέχει το δικαίωμα της υπερηφάνειας”, γελάει ο συνταγματάρχης Φέλτι. “Οποιοδήποτε πλήρωμα άρματος έρθει εδώ στο διαγωνισμό ειναι απολύτως βέβαιο πως θα πει ότι είμαι το καλύτερο πλήρωμα, σαφώς στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών και στη συνέχεια μεταξύ των διεθνών μας εταίρων μας”.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ολόκληρος ο διαγωνισμός ειναι επίσης μια εκπαιδευτική εμπειρία.

“Με μια μάτια σε όλα τα διαφορετικά πληρώματα μάς, αυτό που μπορούμε να δούμε, ειναι πως υπάρχει μια συγκεκριμένη αδυναμία που έχει το κάθε πλήρωμα ή ένας τομέας που μπορούμε να βελτιώσουμε και να τροποποιήσουμε τις οδηγίες μας ώστε να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει η ελάχιστη έλλειψη, που μπορούμε να τη διορθώσουμε αργότερα”, δήλωσε.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “wrbl.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: