Δοκιμές του βλήματος Excalibur, ενός πυρομαχικού καθοδηγούμενου με GPS που δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες να προσβάλουν στόχους εκτός οπτικού πεδίου, χιλιόμετρα μακριά. (armyrecognition.com)

To καθοδηγούμενο πυρομαχικό ακριβείας Excalibur Ib της αμυντικής βιομηχανίας Raytheon εισήλθε σε φάση μαζικής παραγωγής (FRP).

Η έγκριση της FRP από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) τερματίζει την φάση Αρχικής Παραγωγής Χαμηλού Ρυθμού (LRIP) του Excalibur Ib.
Επιπλέον, ο Στρατός των ΗΠΑ έχει αναθέσει στη Raytheon σύμβαση αξίας 52 εκατομμυρίων $ για τη συνέχιση της παραγωγής του Excalibur Ib.

Νωρίτερα, ο Αμερικάνικός Στρατός εξέδωσε την Full Materiel Release (FMR) και απένειμε πιστοποιητικό ταξινόμησης-τύπου (TCS) με το οποίο πιστοποιεί ότι το πυρομαχικό έχει αυστηρώς ελέγχει και αξιολογηθεί, και καθορίζει πως είναι απολύτως ασφαλές, λειτουργικά κατάλληλο, υποστηρίξιμο και έτοιμο προς χρήση από τους στρατιώτες .

Σύμφωνα με την βιομηχανία, η εμβέλεια, αξιοπιστία και καταστρεπτική ισχύς του πυρομαχικού ξεπερνούν τις απαιτήσεις του Αμερικάνικου Στρατού, αλλά και όλα τα σύγχρονα υψηλά πρότυπα, ενώ, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το κόστος μονάδας μειώθηκε σημαντικά.

Η Raytheon αναπτύσσει επίσης και το Excalibur S, το οποίο ενσωματώνει ένα εντοπιστή λέιζερ στον τομέα καθοδήγησης του Excalibur.
Το Excalibur S ελέγχθηκε με επιτυχία την 7η Μαΐου στο πεδίο πιστοποιήσεων Yuma Proving Ground στην Αριζόνα.
Με το Excalibur N5, μία έκδοση 5 ιντσών/127 χιλιοστών του ίδιου πυρομαχικού, η Raytheon μεταφέρει την δοκιμασμένη τεχνολογία στο πεδίο των ναυτικών συστημάτων-πυροβόλων.
Στα τέλη του 2014 προκειται να πραγματοποιηθεί δοκιμαστική βολή του Excalibur N5.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: