Σύστημα Πολλαπλού Εκτοξευτή Πυραύλων M270 (MLRS).

Η εταιρεία Lockheed Martin ανακοίνωσε πως κέρδισε σύμβαση αξίας 78 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) για τον εκσυγχρονισμό των πυραύλων ATACMS.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει υλικό από τους πυραύλους αρχικής παραγωγής ATACMS Block 1 και την ανάπτυξη ενός εκσυγχρονισμένου ενισχυμένου και οικονομικού οπλικού συστήματος ικανό για την εξουδετέρωση στόχων χωρίς τον κίνδυνο αστοχίας, το οποίο θα πληροί τις απαιτήσεις πλήγματος μεγάλης απόστασης του Στρατού των ΗΠΑ.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα περιλαμβάνει δοκιμαστικές βολές τις οποίες θα ακολουθήσει η φάση παραγωγής που θα ξεκινήσει το 2016.

«Το ATACMS είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και αποτελεσματικό, και έχει αποδειχθεί επανειλημμένως, αξιόμαχο κατά τις επιχειρήσεις,» δήλωσε ο Κεν Μούσκουλούς, αντιπρόεδρος των Τακτικών Πυραύλων της Lockheed Martin. «Ο εκσυγχρονισμός θα διασφαλίσει πως το ATACMS θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο και  θα πληροί τις απαιτήσει των πελατών μας.»

Ως το μοναδικό τακτικό πυρομαχικό ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς εδάφους – εδάφους του Στρατού των ΗΠΑ, το ATACMS προσφέρει κρίσιμες στρατιωτικές δυνατότητες.
Περισσότεροι από 560 πύραυλοι ATACMS έχει βληθεί έως τώρα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και το σύστημα έχει επιδείξει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά ευστοχίας και αξιοπιστίας.

Κάθε πύραυλος ATACMS εγκυτιώνεται σε ένα κάνιστρο Guided Missile Launch Assebly και βάλλεται από την οικογένεια πολλαπλών εκτοξευτών πυραυλων (ΠΕΠ) MLRS.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: