Εγκατάσταση δορυφορικής κεραίας SATCOM σε σημείο παρατήρησης κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης ανδρών του Στρατού των ΗΠΑ. (Πηγή: US Army)

Οι χειριστές ασυρμάτων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) σύντομα θα διαθέτουν ασυρμάτους με 10 φορές μεγαλύτερη ικανότητα διαχείρισης ασφαλών δεδομένων σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Στρατός των ΗΠΑ (US Army) πρόκειται να ξεκινήσει, το φθινόπωρο, τον εκσυχρονισμό των φορητών ασυρμάτων μικρού μεγέθους δύο καναλιών, AN/PRC-155, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με το στρατιωτικό δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών Mobile User Objective System (MUOS).

Πρόσφατα ο US Army, ανέθεσε σύμβαση αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, στη εταιρεία General Dynamic C4 Systems (GD), 100 συλλογών MUOS για την αναβάθμιση 100 ασυρμάτων PRC-155.

Αξιωματούχοι της GD ισχυρίζονται πως η κυμματομορφή MUOS, βασισμένη στη διασύνδεση επικοινωνιών που χρησιμοποιούν τα εμπορικά κυψελοειδή δίκτυα, πρόκειται να προσδώσει επικοινωνία φωνής και δεδομένων υψηλής ταχύτητας έως και 10 φορές μεγαλύτερη από το παρόν στρατιωτικό δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών Ultra High Frequency (UHF).

Με την ροή δεδομένου τύπου έξυπνου κινητού, οι εκσυγχρονισμένοι ασύρματοι PRC-155 θα δώσουν την δυνατότητα στους στρατιώτες να έχουν πρόσβαση στο σύστημα επικοινωνιών MUOS οπουδήποτε και να επιχειρούν, πεζοί ή από επίγεια οχήματα, πλοία, υποβρύχια ή αεροσκάφη.

Το τελευταίο έτος, US Army απένειμε την GDC4S και την Rockwell Collins με σύμβαση αξίας 306 εκ. δολ. για 1726 φορητούς ασυρμάτους PRC-155. Οι ασύρματοι PRC-155 είναι τμήμα του Διακλαδικού Τακτικού Συστήματος Επικοινωνιών (JTRS) και περιλαμβάνεται στις δυνατότητες δικτύωσης και επικοινωνιών του US Army που αναπτύσσονται με τις μάχιμες ομάδες των ταξιαρχιών.

Χρησιμοποιώντας μία από τις δυνατότητες των δύο καναλιών του PRC-155, οι στρατιώτες των ΗΠΑ, μπορούν να διασυνδεθούν με άλλους στρατιώτες χρησιμοποιώντας διαφορετική κυμματομορφή στο δεύτερο κανάλι. Ο PRC-155 με την δυνατότητα MUOS, δίνει την δυνατότητα σε ένα δίκτυο στρατιωτών να διασυνδεθούν με ένα άλλο σε μία μακρινή απόσταση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: