ΗΠΑ: Επίγειες δοκιμές τετράκαννου πυροβόλου GAU-22/A του F-35A σε πλήρη επίδοση (βίντεο)

Το περιστρεφόμενο πυροβόλο GAU-22/A έβαλλε 181 βλήματα σε πλήρη απόδοση. (australiandefence.com.au)

Στις αρχές του μήνα ένα F-35A πυροβόλησε 181 βλήματα από το τετράκαννο πυροβόλο Gatling των 25mm κατά τη διάρκεια των επίγειων δοκιμών στην αεροπορική βάση Εντουάρντς στην Καλιφόρνια. Το πυροβόλο είναι ενσωματωμένο στη δεξιά πτέρυγα του F-35A και παρέχει στους πιλότους τη δυνατότητα να προσβάλλουν στόχους αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος.

Η Δύναμη Δοκιμών τους Διακλαδικού Μαχητικού Κρούσης (JSF) F-35 σκοπεύει να ολοκληρώσει τις επίγειες δοκιμές αυτόν τον μήνα και το φθινόπωρο να ξεκινήσει τις εναέριες δοκιμές. Στο τέλος του προγράμματος ανάπτυξης του συστήματος και της φάσης επίδειξης το 2017, το F-35 θα διαθέτει ένα επιχειρησιακό πυροβόλο.

Η πρώτη φάση της δοκιμής πυροβόλου του F-35 άρχισε την 9η Ιουλίου, όταν εκτελεστήκαν οι πρώτες βολές από το έδαφος στο πεδίο σύγκλησης και μηδενισμού της αεροπορική βάσης. Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, η ποσότητα πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν αυξήθηκε σταδιακά μέχρι την βολή των 181 βλημάτων της 14ης Αυγούστου. Για την διεξαγωγή της δοκιμής, ένα αεροσκάφος δοκιμών F-35, υπέστη τροποποιήσεις και χρησιμοποίησε την έκδοση παραγωγής του πυροβόλου GAU-22/A. Οι επίγειες δοκιμές σχεδιάστηκαν με τη χρήση λογισμικού που να προσομοιώνει την κατάσταση πτήσης και το αεροσκάφος χρησιμοποίησε το εκπαιδευτικό βλήμα, PGU-23/U, το οποίο δεν εκρηγνύεται κατά την πρόσκρουση.

Για την ενσωμάτωση του όπλου στο «αόρατο» F-35, το πυροβόλο πρέπει να παραμείνει φυλαγμένο πίσω από κλειστές θυρίδες, διατηρώντας χαμηλά την επιφάνεια σκέδασης στόχου (RCS: Radar Cross Section), έως ότου πιεστεί η σκανδάλη. Οι δοκιμές πιστοποιούν την ικανότητα του πυροβόλου να περιστραφεί πάνω και κάτω με σωστό τρόπο. Το σύστημα GAU-22/A θα δοκιμαστεί περαιτέρω με την γραμμή παραγωγής του F-35 την επόμενη χρονιά για την ενοποίηση του στα ηλεκτρονικά και τις δυνατότητες των συστημάτων αποστολής του αεροσκάφους. Οι δοκιμαστές πιλότοι τότε θα παρατηρούν τις πτητικές επιπτώσεις, όπως την λάμψη κάννης, τους ανθρώπινους παράγοντες, και τις ποιότητες των πτήσεων. Η ομάδα δοκιμών του F-35 θα παρακολουθεί επίσης την απόδοση του GAU-22/A και θα διασφαλίζει πως όλα τα συστήματα λειτουργούν όπως έχουν σχεδιαστεί, επικυρώνοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να αντέξει τα φορτία από την βολή του πυροβόλου, τον περιορισμό των δυνητικών επιπτώσεων συμπεριλαμβανομένων των κραδασμών, της ακουστικής και της ροής του αέρα.

Απόδοση απο το f35.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.