ΗΠΑ: Επαναφορά και ανακατασκευή 800 οχήματων M-ATV MRAP

Όχημα Παντός Εδάφους (M-ATV) MRAP. (Oshkosh Defense)
Έκδοση Standard Special Forces (SXF) του οχήματος παντός εδάφους (M-ATV) MRAP. (Oshkosh Defense)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ανέθεσε σύμβαση μαζί με προαιρέσεις στη βιομηχανία Oshkosh Defense για την επαναφορά-ανακατασκευή 800 οχημάτων παντοδαπούς εδάφους (M-ATV),“ανθεκτικών σε νάρκες, προστατευόμενα από ενέδρες” (MRAP). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επαναφοράς – ανακατασκευής θα βοηθήσει τον Στρατό των ΗΠΑ να εκπληρώσει την αποστολή τυποποίησης των διαφόρων διαμορφώσεων του στόλου M-ATV και να εξασφαλίσει πως η κύρια πλατφόρμα MRAP που διαθέτει θα είναι 100% επιχειρησιακά έτοιμη για να ερχόμενα έτη στα θέατρα επιχειρήσεων.

Μια σύμβαση ανακατασκευής για 500 οχήματα M-ATV ανατέθηκε στην Oshkosh τον Αύγουστο του 2014. Την 12η Δεκεμβρίου 2014, η Oshkosh ανέλαβε τρεις επιπρόσθετες συμβάσεις με 100 οχήματα η κάθε μία. Συνολικά, η Oshkosh έχει τη συμβατική υποχρέωση για την επιθεώρηση και ανακατασκευή 800 οχημάτων M-ATV με συνολική αξία μεγαλύτερη των 77 εκατομμυρίων δολαρίων ($). Οι παραδόσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η διαδικασία επαναφοράς που πραγματοποιήθηκε στην Oshkosh ξεκίνησε με μια ενδελεχή επιθεώρηση της κατάστασης και διαμόρφωσης του οχήματος. Μετά την αξιολόγηση του οχήματος, η Oshkosh επισκευάζει τις τυχόν φθορές και ζημίες, αντικαθιστά ελλείποντα εξαρτήματα και τοποθετεί ένα φάσμα συστημάτων εκσυγχρονισμού που είναι απαραίτητα για να φέρει το όχημα στην τρέχουσα διαμόρφωση για κάθε έκδοση στο σύνολο του στόλου των M-ATV. Οι συλλογές εκσυγχρονισμού περιλαμβάνουν το κιτ βελτίωσης δαπέδου αμαξώματος (UIK), αναβαθμισμένα σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης (AFES) και διάφορες βελτιώσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.