ΗΠΑ: Επιλογή του A-29 Super Tucano για το πρόγραμμα LAS της USAF

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει επιλέξει το ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος A-29 Super Tucano για το πρόγραμμα LAS. (Πηγή: embraer)

Το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ανακοίνωσε, την 27η Φεβρουαρίου 2013, πως έχει επιλέξει το ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος A-29 Super Tucano, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προγράμματος Light Air Support (LAS) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Embraer, τα 20 αεροσκάφη της βραζιλιάνικης εταιρεία Embraer Defense – Security (EDS), η οποία συνεργάστηκε με την αμερικάνική εταιρεία Sierra Nevada Corporation (SNC), είναι τμήμα σύμβασης αξίας 427,4 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, η οποία έχει απονεμηθεί από το κέντρο Ζωής Διαχείρισης Κύκλου Ζωής (AFLCMC) της ΠΑ των ΗΠΑ.

Οι EDS και SNC αναμένεται να ολοκληρώσουν τις παραδόσεις των αεροπλάνων, μέχρι τον Απρίλιο του 2015, καθώς η περίοδος απόδοση της σύμβασης είναι μέχρι το Φεβρουάριο του 2019.

Η σύμβαση, περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια εκπαίδευσης μέσω υπολογιστή, μία συσκευή βασικής αεροπορικής εκπαίδευσης, έξι σταθμούς σχεδιασμού αποστολής, έξι συστήματα ενημέρωσης μετά την εκπαίδευση (debrief), παροχή μακροχρόνιας συντήρησης με την παροχή ανταλλακτικών για την ενδιάμεση υποστήριξη του αναδόχου, και στοιχεία ερευνών..

Το αεροσκάφος A-29 Super Tucano έχει επιλεγεί έναντι του AT-6 Texan II της εταιρείας Hawker Beechcraft.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.