ΗΠΑ: Επιλογή του V-280 Valor της Bell για το πρόγραμμα JMR-TD

Πρόπλασμα του V-280 Valor της Bell. (Πηγή: shephardmedia)

Η εταιρεία Bell Helicopter ανακοίνωσε πως το σχέδιο τρίτης γενιάς Bell V-280 Valor tiltrotor, έχει επιλεγεί από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) για το πρόγραμμα Joint Multi-Role (JMR) Technology Demonstrator (TD). Οι συμβάσεις για το JMR-TD, αναμένεται να ανατεθούν από τον Στρατό των ΗΠΑ, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013, με την πρώτη πτήση να έχει προγραμματιστεί το 2017.

Το Bell V-280 Valor έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στο Στρατό των ΗΠΑ τα υψηλότερα επίπεδα τεχνογνωσίας. Το Valor, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης πλήθος αποστολών σε διάφορα υψόμετρα με απαράμιλλη ταχύτητα και ευκινησία.

Η στρατιωτική έκδοση του Bell V-280 Valor διαθέτει μια σειρά από απαράμιλλες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, όπως:

  • Ταχύτητα 280 κόμβων (KTAS)
  • Βεληνεκές μάχης: 500-800nm
  • Στρατηγική ανάπτυξη: 2100nm εμβέλεια
  • Σύστημα πτήσης Fly-by-wire
  • Δύο ευρείες μεγάλες πλευρικές πόρτες 1,80 μέτρων για εύκολη είσοδο-έξοδο.

Μετά την εξέταση αρκετών προτάσεων JMR-MD απο διάφορους κατασκευαστές, η ομάδα αξιολόγησης του Στρατού των ΗΠΑ κατηγοριοποίησε τη προσφορά της Bell Helicopter ως πρόταση “Κατηγορίας Ι”. Σύμφωνα με το Τμήμα Αναθέσεων του Στρατού των ΗΠΑ, η πρόταση “Κατηγορίας Ι” είναι μια “καλά σχεδιασμένη, επιστημονικά η τεχνικά ορθή πρόταση σχετική με τους στόχους του προγράμματος και τις αναγκες των αποστολών του στρατού, η οποία προσφέρεται απο ένα υπεύθυνο κατασκευαστή με το αρμόδιο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό υποστήριξης πόρων που απαιτούνται για να διασφαλιστούν ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του προγράμματος.”

Το πρόγραμμα JMR-TD είναι ο τεχνολογικός και επιστημονικός πρόδρομος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ του προγράμματος Μελλοντικού Μεταφορικού Ελικοπτέρου Κάθετης Απογείωσης αξίας 100 δισεκατομμυρίων το οποίο αναμένεται να αντικαταστήσει 2000 με 4000 μεσαίας κλάσης μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα. Ο Στρατός και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναζητούν δυνατότητες ταχυτήτων 230+ κόμβων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.