Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) δήλωσε ότι ο δεύτερος δορυφόρος GPS III έχει ολοκληρωθεί, δοκιμαστεί πλήρως και ειναι έτοιμος να εκτοξευτεί.

Η ανακήρυξη ”έτοιμος προς εκτόξευση” της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) ειναι η τελική αποδοχή του δευτέρου Διαστημικού Οχήματος (GPS III SV02) GPS III της Lockheed Martin – δηλώνει ότι ειναι τεχνικά ορθός και έτοιμος προς εκτόξευση. Το GPS III SV02 θα παρέχει νέες δυνατότητες στις ΗΠΑ και τις συμμαχικές ένοπλες δυνάμεις, και νέα πολιτικά σήματα που θα βελτιώσουν την μελλοντική συνδεσιμότητα σε όλο τον κόσμο για τους εμπορικούς και πολιτικούς χρήστες.

Το GPS III SV02 επί του παρόντος αναμένει την επίσημη κλήση για εκτόξευση στο εργαστήριο ελεγχόμενης καθαρότητας αέρα των εγκαταστάσεων επεξεργασίας GPS III της Lockheed Martin στο Ντένβερ. Τον Ιούνιο, η USAF κάλεσε επίσημα για εκτόξευση τον πρώτο δορυφόρο GPS III.

”Ο πρώτος δορυφόρος GPS III, ο GPS III SV01, δηλώθηκε ‘έτοιμος προς εκτόξευση’ τον Σεπτέμβριο του 2017. Αυτη τη στιγμή ετοιμάζεται για να μεταφερθεί στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στην Φλόριντα για να εκτοξευτεί πριν το τέλος του έτους,” δήλωσε Τζονάτον Κάλντγουελ, διευθυντής προγράμματος στα συστήματα πλοήγησης της Lockheed Martin.

”Με δύο δορυφόρους GPS III να ειναι έτοιμοι για εκτόξευση, και τον τρίτο GPS III που αναμένεται να ειναι έτοιμος στις αρχές του επόμενου έτους, οικοδομούμε μια ισχυρή δυναμική. Οι δορυφόροι αυτοί σύντομα θα ξεκινήσουν να εκσυγχρονίζουν τον υφιστάμενο αστερισμό GPS με νεες ικανότητες και περισσότερη εξελιγμένη τεχνολογία.”

Ο GPS III θα ειναι ο πιο ισχυρός δορυφόρος GPS που τέθηκε ποτέ σε τροχιά. Ο GPS III θα διαθέτει τρεις φορές καλύτερη ακρίβεια και μέχρι οχτώ φόρες βελτιωμένες αντιπαραπλανητικές δυνατότητες. Το νέο πολιτικό σήμα L1C του GPS III θα τον καταστήσει επίσης τον πρώτο δορυφόρο που θα είναι διαλειτουργικός με τα υπόλοιπα διεθνή δορυφορικά συστήματα παγκόσμιας πλοήγησης.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία κατέθεσε πρόταση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να κατασκευάσει έως 22 επιπρόσθετους δορυφόρους GPS III Follow On (GPS IIIF) οι οποίοι θα παρέχουν περισσότερες ενισχυμένες ικανότητες στους αστερισμούς του GPS με περισσότερους από τέσσερα δισεκατομμύρια χρήστες.

Απόδοση/Μετάφραση από το ”lockheedmartin.com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: