ΗΠΑ: Η Αεροπορία διάλεξε ακόμα μία εταιρεία για το πρόγραμμα RISE

Η εταιρεία Leonardo DRS ανακοίνωσε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 ότι της απονεμήθηκε μια θέση στη σύμβαση της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για τη κατασκευή σειράς συστημάτων απειλών ηλεκτρονικού πολέμου για την επιχειρησιακή εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Προσπάθειας Υποστήριξης Πεδίου Απροσδιόριστης Παράδοσης /Απροσδιόριστης Ποσότητας (RISE IDIQ).

Σύμφωνα με την σύμβαση, οι ανάδοχοι θα παρέχουν πρωτότυπες τεχνολογίες, παραγωγή, μηχανική υποστήριξη και πρόσθετες δραστηριότητες επίδειξης τεχνολογίας με σκοπό την υποστήριξη της κατασκευής συστημάτων απειλών πεδίου για εκπαιδευτική χρήση.

Οι εξομοιωτές απειλών ηλεκτρονικού πολέμου της εταιρείας ποικίλουν σε μέγεθος και πολυπλοκότητα από τους χαμηλού κόστους ραδιοανιχνευτές (RWR) εξομοιωτές χειρός μέχρι τις πέμπτης γενιάς ψηφιακές απειλές ενεργής ακτινοβολούμενης ισχύος (ERP).

«Η Leonardo DRS είναι περήφανη που επιλέχθηκε ως τμήμα του προγράμματος RISE για να βοηθήσει την Αεροπορία των ΗΠΑ να φέρει τα απαιτούμενα προηγμένα συστήματα απειλών υψηλής πιστότητας, τις δυνατότητες και την υποστήριξη στα πεδία των ασκήσεων», δήλωσε ο Λάρι Ιζελ, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της επιχείρησης Leonardo DRS Αεροπορικά και Πληροφοριακά Συστήματα. «Η παροχή συστημάτων που επιτρέπουν στο στρατιωτικό προσωπικό να εκπαιδεύεται όπως θα πολεμήσει στις μελλοντικές επιχειρήσεις αυξάνει τη δυνατότητα επιβίωσης των πληρωμάτων της Αεροπορίας μας αλλά και των χωρών εταίρων», δήλωσε.

Το προϊόν μπορεί να διαμορφωθεί ή τροποποιηθεί ώστε να πληροί συγκεκριμένες απαιτήσεις εκπαίδευσης, επιχειρήσεων και αξιολόγησης των πελατών.

Το πρόγραμμα RISE IDIQ που ανέρχεται στα 950 εκατομμύρια δολάρια και είναι διάρκειας πέντε ετών, αναζητεί εργολάβους για την κατασκευή μεγάλου εύρους συστημάτων για εκπαιδευτική χρήση και εντάσσεται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών συστημάτων πεδίου που προσομοιώνουν τον εντοπισμό, την πλοήγηση, τον προσανατολισμό, τα αεροπορικά συστήματα και είναι μια πενταετής προμήθεια πολλαπλών συμβάσεων Απροσδιόριστης Παράδοσης /Απροσδιόριστης Ποσότητας (IDIQ) που θα υποστηρίξει το τμήμα απειλών πεδίου της Αεροπορίας των ΗΠΑ, και περιλαμβάνει τα συστήματα εξελιγμένων απειλών ραδιοσημάτων (ARTS-V1, ARTS-V2, AN/TPQ-55, ARTS-V3, ARTS-V4), τους πομπούς απειλών (JTE, AN/TSQ-T10, AN/FSQ-T34) και τα προγράμματα εκσυγχρονισμού του τμήματος (Band Sim, AN/MPS-T1, Mini-MUTES, AN/MST-T1(V), AN/MST-T1(V), AN/MST-T1(V), MTE, AN/MSQ-T43, MUTES, AN/MST-T1A, TRTG, AN/VPQ-1, UMTE, AN/TPT-T1(V)). Αυτό συνεπάγεται συστήματα απειλών ραδιοσημάτων μαζί με υποστηρικτικά εργαλεία και υποδομές για τα πεδία ασκήσεων της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.