Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USAF) εξέδωσε αίτημα προσφορών (RfP) σχετικά με τις προσπάθειες της να αναπτύξει ένα λέιζερ σύστημα αυτοπροστασίας για τα τακτικά μαχητικά αεροσκάφη της.

Το RfP, που δημοσιοποιήθηκε την 5η Ιανουαρίου από το Τμήμα Λέιζερ της Διεύθυνσης Κατευθυνόμενης Ενεργείας του Ερευνητικού Εργαστηριού Πολεμικής Αεροπορίας (AFRL/RDL) στον ιστότοπο των Ομοσπονδιακών Επιχειρηματικών Ευκαιριών (FedBizOpps), αναζητεί ερευνητικές προτάσεις για τα Λέιζερ Επιτεύγματα της υπηρεσία για το έργο (project) Next-generation Compact Environments (LANCE), το οποίο προσανατολίζεται στην ενσωμάτωση ενός λέιζερ οπλικού συστήματος αυτοπροστασίας πάνω στα σημερινά και μελλοντικά μαχητικά αεροσκάφη.

“Ο σκοπός του LANCE είναι να πραγματοποιήσει δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης που είναι αναγκαίες για την σχεδίαση, δημιουργία και παράδοση ενός αξιόπιστου και ανθεκτικού λέιζερ μεγάλης ισχύος (με εξαιρετική ποιότητα ακτίνας και συμπαγή σχεδίαση) ώστε να ενσωματωθεί μέσα σε μια αεροδυναμική κατασκευή για χρήση κατά τις πτητικές δοκιμές πάνω στα τακτικά αεροσκάφη για την έρευνα αυτοπροστασίας κατά τη δεύτερη φάση του Self-protect High Energy Laser Demonstrator (SHiELD) Advanced Technology Demonstration (ATD)”, ανέφερε η παράκληση.

Σ’ αυτό το στάδιο το AFRL/RDL αναζητεί καινοτόμες λύσεις ερευνάς και ανάπτυξης ώστε να προωθήσει τις -τελευταίας λέξης- τεχνολογίες λέιζερ, να επιδείξει την απόδοση τους και να αξιολογήσει την επιχειρησιακή χρησιμοποίηση ενός συμπαγούς, ανθεκτικού, μεγάλης ισχύος λέιζερ σε όλες τις δυνητικά εισερχόμενες απειλές πάνω από τακτικά αεροσκάφη που πετούν σε διηχητικές και ενδεχομένως υπερηχητικές ταχύτητες.

Το πεδίο εφαρμογής της έρευνας και ανάπτυξης περιλαμβάνει την ανάπτυξη, σχεδιασμό, κατασκευή και την τεκμηρίωση ενός νέου υποσυστήματος λέιζερ το οποίο θα ταιριάζει μέσα στους απαιτούμενους περιορισμούς μεγέθους και μάζας της αεροδυναμικής κατασκευής ενσωμάτωσης SHiELD. Το λέιζερ θα στεγαστεί σε ένα ατρακτίδιο με δυνατότητα υπερηχητικής πτήσης που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο της σύμβασης Laser Pod Research and Development (LPRD).

Όπως τονίζεται από το AFRL/RDL, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει την δύο φάσεων προσέγγιση για την προσπάθεια ShiELD ATD. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει δοκιμές μικρής ισχύος και επιδείξεις απόδοσης του υποσυστήματος ελέγχου ακτίνας (BCS) και άλλα λέιζερ υποστηρικτικά υποσυστήματα σε διηχητικές ταχύτητες και τη συλλογή δεδομένων αεροδυναμικών επιδράσεων υπό συνθήκες υπερηχητικής πτήσης για την αποτελεσματικότητα του λέιζερ πάνω στον στόχο.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: