Σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδέσμευσε η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, το υπουργείο εξωτερικών της χώρας ενέκρινε την πιθανή πώληση ελικοπτέρων πολλαπλών αποστολών MH-60R, συναφών αμυντικών υπηρεσιών και σχετικού εξοπλισμού, μέσω του προγράμματος Foreign Military Sale, στην κυβέρνηση της Αυστραλίας με εκτιμώμενο κόστος $985 εκατομμυρίων.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αιτήθηκε την αγορά δώδεκα ελικοπτέρων MH-60R Multi-Mission από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το αίτημα περιλαμβάνει επίσης:

-Τριάντα (30) κινητήρες T-700-GE-401C (24 εγκατεστημένους, 6 εφεδρικούς).
-Δώδεκα (12) ραντάρ πολλαπλών ρόλων AN/APS-153(V)
-Δώδεκα (12) πολυφασματικά συστήματα σκόπευσης AN/AAS-44CV(V)
-Τριάντα τέσσερα (34) ενσωματωμένα συστήματα παγκόσμιου προσδιορισμού θέσης/υπηρεσία ακριβούς θέσης (GPS/PPS)/συστήματα αδρανειακής πλοήγησης (EGI) με Μονάδες Αντιμέτρων Παρεμβολών Επιλεκτικής Διαθεσιμότητας (SAASM) (24 εγκαταστημένα, 10 εφεδρικά).
-Είκοσι (20) Link 16 τερματικά συστήματα κρυπτογραφημένων επικοινωνιών LINK-16 (MIDS-JTRS) (12 εγκατεστημένα, 8 εφεδρικά).
-Δώδεκα (12) ψηφιακούς εκτοξευτές ρουκετών GAU-61,
-Δώδεκα Airborne Low Frequency Systems (ALFS)
-Δεκαοχτώ συστήματα προειδοποίησης πυραύλων AN/AAR-47 (12 εγκατεστημένα, 6 εφεδρικά),
-Δεκαοχτώ (18) συλλογές διανομής αναλωσίμων ηλεκτρονικού πολέμου AN/ALE-47 (12 εγκατεστημένες, 6 εφεδρικές),
-Δώδεκα μέτρα ηλεκτρονικής υποστήριξης (ESM) AN/ALQ-210,
-Είκοσι τέσσερις (24) εκτοξευτές πυραύλων M299,
-Δώδεκα (12) πολυβόλα πληρώματος GAU-21 (περιλαμβάνεται βάση πολυβόλου, γεμιστήρας πυρομαχικών και λοιπά εξαρτήματα),
-Δώδεκα (12) πολυβόλα πληρώματος M-240D και
-Δέκα οχτώ (18) τερματικά ραδιοεπικοινωνιών Hawklink AN/ARQ-59 (12 εγκατεστημένα, 6 εφεδρικά).

Επίσης, σε αυτά περιλαμβάνονται: Ασύρματοι επικοινωνίας τύπου AN/ARC-210 APX-1990A(C) με ασφαλείς επικοινωνίες (COMSEC), αναμεταδότες φίλου ή εχθρού (IFF) AN/APX-123, συσκευές κρυπτογράφησης KIV-78, υπολογιστές κρυπτογράφησης KIV-6, KOV-21 και KGV-135A, εξελιγμένα συστήματα μεταφοράς δεδομένων (ADTS), εκπαιδευτικούς εξομοιωτές (ATS OMIA) για το αεροπορικό ηχοβολιστικό χαμηλής συχνότητας (ALFS) AN/AQS-22, κοντέινερ για τα ανταλλακτικά κινητήρων, μελέτη εγκαταστάσεων, σχεδίαση και κατασκευή, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, εξοπλισμός υποστήριξης και δοκιμών, ραδιοτηλεπικοινωνικός εξοπλισμός, υποστήριξη μεταφοράς, βιβλιογραφία και τεχνικά εγχειρίδια, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικός εξοπλισμός, υπηρεσίες υποστήριξης μηχανικής, τεχνολογίας και επιμελητεία και λοιπά συναφή στοιχεία υποστήριξης της επιμελητείας και του προγράμματος από τον εργολάβο και την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η εκτιμώμενη άξια της πώλησης είναι $985 εκατομμύρια.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: