ΗΠΑ: Η LM παρουσίασε την πρόταση της για το πρόγραμμα ACV

Η πρόταση της LM για το πρόγραμμα αντικατάστασης του AVV. (Lokheed Martin)
Η πρόταση της LM για το πρόγραμμα αντικατάστασης του AVV. (Lokheed Martin)

Η αμυντική βιομηχανία Lockheed Martin, κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης Modern Day Marine την (22.09.2015) στο Κουαντίκο της Βιρτζίνια, παρουσίασε επισήμως την προσφορά του νέου αμφίβιου οχήματος μάχης για το πρόγραμμα Amphibious Combat Vehicle (ACV) το ACV 1.1 . Το θωρακισμένο, οχτακίνητο όχημα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έως 13 Πεζοναύτες, να κινείται ομαλά ανάμεσα στην θάλασσα και την γη και να παρέχει υψηλά επίπεδα προστασίας από τις εκρήξεις.

Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) δημιούργησε το πρόγραμμα ACV για την αντικατάσταση του ξεπερασμένου στόλου των Αμφίβιων Οχημάτων Εφόδου (AAV), τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με το Σώμα από τη δεκαετία του ’70.

Το υποψήφιο όχημα ACV 1.1 της Lockheed Martin είναι μια σπονδυλωτή, εύκολα αναβαθμίσιμη σχεδίαση 8Χ8 που επιτρέπει την επιλεκτική ανάπτυξη με ένα ευρύ φάσμα επιλογών παραλλαγών οπλισμού, αισθητήρων και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Το υποψήφιο όχημα της LM για το AVC θα πληροί ή θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις του ACV του Σώματος Πεζοναυτών σε τέσσερις βασικούς τομείς: Θαλάσσιες επιχειρήσεις, χερσαίες επιχειρήσεις, ικανότητα ωφέλιμου φορτίου και προστασία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.