Η πρόταση της LM για το πρόγραμμα αντικατάστασης του AVV. (Lokheed Martin)

Η πρόταση της LM για το πρόγραμμα αντικατάστασης του AVV. (Lokheed Martin)

Η αμυντική βιομηχανία Lockheed Martin, κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης Modern Day Marine την (22.09.2015) στο Κουαντίκο της Βιρτζίνια, παρουσίασε επισήμως την προσφορά του νέου αμφίβιου οχήματος μάχης για το πρόγραμμα Amphibious Combat Vehicle (ACV) το ACV 1.1 . Το θωρακισμένο, οχτακίνητο όχημα έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει έως 13 Πεζοναύτες, να κινείται ομαλά ανάμεσα στην θάλασσα και την γη και να παρέχει υψηλά επίπεδα προστασίας από τις εκρήξεις.

Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) δημιούργησε το πρόγραμμα ACV για την αντικατάσταση του ξεπερασμένου στόλου των Αμφίβιων Οχημάτων Εφόδου (AAV), τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία με το Σώμα από τη δεκαετία του ’70.

Το υποψήφιο όχημα ACV 1.1 της Lockheed Martin είναι μια σπονδυλωτή, εύκολα αναβαθμίσιμη σχεδίαση 8Χ8 που επιτρέπει την επιλεκτική ανάπτυξη με ένα ευρύ φάσμα επιλογών παραλλαγών οπλισμού, αισθητήρων και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Το υποψήφιο όχημα της LM για το AVC θα πληροί ή θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις του ACV του Σώματος Πεζοναυτών σε τέσσερις βασικούς τομείς: Θαλάσσιες επιχειρήσεις, χερσαίες επιχειρήσεις, ικανότητα ωφέλιμου φορτίου και προστασία.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: