ΗΠΑ: Η Orbital ATK στην επόμενη φάση ανάπτυξης του βλήματος AMP 120mm

[dropcap size=small]Η[/dropcap] βιομηχανία Orbital ATK επιλέχθηκε για να συνεχίσει στην επόμενη φάση ανάπτυξης του Προηγμένου Βλήματος Πολλαπλής Χρήσης (AMP) για τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Ο άλλος διαγωνιζόμενος ήταν η ομάδα της GDOTS και Rheinmetall με την έκδοση του βλήματος DM11.

Η σύμβαση καλεί την ανάπτυξη και πιστοποίηση μέσα σε διάστημα 30 μηνών, και επίσης περιλαμβάνει τρεις προαιρέσεις για την αρχική και μαζική παραγωγή που μπορεί να φέρουν την συνολική αξία στα 119 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Το βλήμα AMP καλύπτει δύο κενά ικανοτήτων: Τη διάτρηση ενισχυμένων τοίχων και την καταστροφή πληρωμάτων αντιαρματικών στοιχείων και πεζών στρατιωτών σε αποστάσεις έως 2000 μέτρα. Το AMP, επίσης, ενοποιεί τις ικανότητες τεσσάρων υφιστάμενων βλημάτων 120mm που χρησιμοποιούνται για την καταστροφή ελαφρού πεζικού, οχυρωμένων θέσεων και την εξάλειψη εμποδίων. Το AMP δημιουργεί ένα ακόμα πιο ευέλικτο φορτίο πυρομαχικών αποστολής (πίνακας φορτώσεως πυρομαχικών)  και απλοποιεί τις αποφάσεις των πληρωμάτων Abrams κατά την προετοιμασία όταν πηγαίνουν στην μάχη.

Η προετοιμασία μάχης είναι μια τακτική κατά την οποία τα πληρώματα, εν αναμονή εμφάνισης του πιο πιθανού στόχου, έχουν τοποθετήσει στο κλείστρο ένα βλήμα. Όταν εμφανίζεται ένας στόχος που δεν αναμενότανε, το πλήρωμα πρέπει να αντιδράσει είτε αλλάζοντας το βλήματα από την θαλάμη του κλείστρου με τον κατάλληλο τύπο βλήματος για την εξουδετέρωση της απειλής (ενώ ταυτοχρόνως θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση του καθώς μπορεί να προσβληθεί πρώτο από τον εχθρό) ή να αποδεχθεί την πιθανότητα ότι το βλήμα μέσα στο κλείστρο θα έχει τα απαραίτητα αποτελέσματα για την εξουδετέρωση της απειλής μέχρις ότου τοποθετηθεί στο κλείστρο ένα άλλο βλήμα και βληθεί για να ολοκληρώσει επαρκώς την εμπλοκή.

Χρησιμοποιώντας την ζεύξη δεδομένων πυρομαχικών του Abrams ο πυροβολητής θα χρησιμοποιεί το Σύστημα Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) για να προγραμματίσει τους πυροσωλήνες των AMP για συγκεκριμένη επιλογή λειτουργίας. Η ευκαμψία του βλήματος έγκειται στην ικανότητα του πληρώματος να καθορίσει τους κανόνες εμπλοκής κάτι το οποίο μειώνει σημαντικά τον χρόνο αντίδρασης του πληρώματος και αυξάνει την επιβίωση στο πεδίο της μάχης.

Απο το 1980, η Orbital ATK σε συνεργασία με τον Στρατό των ΗΠΑ, κατηγοριοποίησε ανά τύπο 12 από τα 14 υφιστάμενα τακτικά και εκπαιδευτικά βλήμα 120mm των αρμάτων μάχης Abrams και παρέδωσε περισσότερα απο 4 εκατομμύρια βλήματα 120mm στον Στρατό και Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ και συμμαχικούς Στρατούς. Η βιομηχανία έχει πιστοποιήσει και επι του παρόντος παράγει το βλήμα Προηγμένης Κινητικής Ενέργειας M829A4, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα καταστροφής των σημερινών και δυνητικών αρματικών απειλών που είναι εξοπλισμένες με τρίτης γενιάς αντιδραστική θωράκιση και συστήματα ενεργητικής προστασίας.

Στο 04:32 του βίντεο εμφανίζονται τα βλήματα των 120mm της Orbital ATK.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.