ΗΠΑ: Η Rheinmetall παρουσίασε ψηφιακές εικόνες για τον αντικαταστάτη του Bradley

Η εταιρεία American Rheinmetall Vehicles (ARV), τμήμα του Γερμανού κατασκευαστή όπλων Rheinmetall, παρουσίασε για πρώτη φορά την καλλιτεχνική απεικόνιση ενός οχήματος μάχης του μέλλοντος που εξελίσσει στο πλαίσιο του προγράμματος για το προαιρετικά επανδρωμένο όχημα μάχης (OMFV) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Σήμερα, το πρόγραμμα OMFV είναι το πρόγραμμα προτεραιότητας για τον χερσαίο εκσυγχρονισμό του Στρατού των ΗΠΑ που θα αντικαταστήσει περίπου 3800 οχήματα μάχης Bradley. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τις φάσεις της ψηφιακής σχεδίασης που συνεχίζουν μέχρι τις αρχές του 2023, ακολουθούμενες από την ανάπτυξη των πρωτότυπων οχημάτων το 2024 και την έναρξη των κρατικών δοκιμών αρχές του 2026.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ARV την 30η Αυγούστου 2021, η εταιρεία υπέγραψε τη συμφωνία Master Cooperative Research and Development Agreement (CRADA) με το Κέντρο Εξέλιξης Επιχειρησιακών Ικανοτήτων Διοίκησης Εξοπλισμών (DEVCOM AC) του Στρατού των ΗΠΑ. Η συμφωνία CRADA επιτρέπει στο DEVCOM AC και την ARV να συνεργάζονται επι τακτικής βάσης για να εξελίξουν ένα ολοκληρωμένο όπλο οχήματος μάχης, σύστημα ελέγχου πυρός και τεχνολογίες πυρομαχικών.

Μεταξύ των λοιπών εργασιών έρευνας και εξέλιξης, η CRADA παρέχει στην ομάδα ανάπτυξης το δίαυλο για να διερευνήσει την ενσωμάτωση του πυροβόλου XM913 50 χλστ του Στρατού των ΗΠΑ στις πλατφόρμες που είναι οι εν δυνάμει υποψήφιες για το πρόγραμμα OMFV. Η εταιρεία American Rheinmetall Vehicles κατέθεσε την πρόταση της για την 2η φάση του προγράμματος OMFV του Στρατού των ΗΠΑ.

American Rheinmetall Vehicles

ARV και DEVCOM AC θα αξιοποιήσουν τις αντίστοιχες εμπειρίες τους για να εξελίξουν λύσεις οπλισμών οι οποίες θα μπορούν να εφαρμοστούν στα οπλικά συστήματα του μέλλοντος άλλων στρατιωτικών υπηρεσιών, διεθνών αμυντικών αγορών και περαιτέρω παρελκόμενων εφαρμογών. Η προσπάθεια μπορεί να περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτές, ψηφιακή μηχανική, μοντέλα και προσομοίωση και κατασκευή πρωτοτύπου μέσω του σχεδιασμού, εξέλιξη και δοκιμές των οπλικών συστημάτων άμεσων πυρών, διασυνδέσεις συστημάτων οχήματος/οπλισμών, προγραμματιζόμενα πυρομαχικά, χειρισμός πυρομαχικών, σύστημα ελέγχου πυρός, δευτερεύοντες οπλισμοί, ρομποτικά, υποστήριξη, διαχείριση ισχύος και βιομηχανική παραγωγή.

Η ARV, όπως επίσης οι General Dynamics Land Systems, BAE Systems και Oshkosh Defense, δουλεύει πάνω σε αυτό το έργο, το οποίο ζητάει ένα προαιρετικά επανδρωμένο όχημα που μπορεί να λειτουργεί με ή χωρίς πλήρωμα και Στρατιώτες προστατευμένους με θωρακίσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διοικητή πεδίου, ενώ επίσης θα ελέγχει κινούμενα και ημιαυτόνομα συστήματα.
Το OMFV, το οποίο θα αντικαταστήσει το όχημα μάχης Bradley, θα παρέχει τις απαιτούμενες ικανότητες για να νικήσει τις δυνάμεις ενός δυνητικού σχεδόν ισότιμου αντιπάλου. Ο Στρατός των ΗΠΑ επιδιώκει την μετασχηματιστική ενίσχυση στις επιχειρησιακές ικανότητες του και όχι απλώς μια ακόμη αυξητική βελτίωση σε σχέση με το υφιστάμενο όχημα μάχης Bradley.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.