ΗΠΑ: Η USAF παρήγγειλε 22 δορυφόρους GPS III αξίας $7,2 δισ.

©Lockheed Martin | Καλλιτεχνική απεικόνιση του δορυφόρου GPSIII σε τροχιά

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) επέλεξε την Lockheed Martin για την σύμβαση παραγωγής τύπου-σταθερής-τιμής για 22 δορυφόρους GPS III με την συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης να υπολογίζεται στα $7,2 δισεκατομμύρια.

“Ο κόσμος εξαρτάται από το GPS, απ’ το να λάβει οδηγίες για να πάρει χρήματα από το ATM ή να επενδύσει στο χρηματιστήριο,” δήλωσε η υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), Χίθερ Ουίλσον. “Αυτοί οι δορυφόροι θα προφέρουν μεγαλύτερη ακρίβεια και βελτιωμένες αντιπαραπλανητικές ικανότητες, καθιστώντας τους πιο ανθεκτικούς.”

Σήμερα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ λειτουργεί 77 δορυφόρους ζωτικής σημασίας για την εθνική άμυνα των ΗΠΑ που παρέχουν επικοινωνίες, διοίκηση και έλεγχο, προειδοποίηση πυραύλων, ανίχνευση πυρηνικών εκρήξεων, μετεωρολογικές πληροφορίες και GPS για όλον τον κόσμο.

“Από την Καταιγίδα της Ερήμου, οι διακλαδικές και συμμαχικές ομάδες μάχης βασίζονται στα μη διακοπτόμενα σήματα θέσης, πλοήγησης και χρονισμού για να αποκτήσουν ακρίβεια πάνω στο πεδίο μάχης,” δήλωσε ο αρχηγός επιτελείου της USAF Πτέραρχος Ντειβιντ Γκολντφειν. “Αυτη η επένδυση στο GPS IIΙ συνεχίζει να διευρύνει τις ικανότητες μας στο μέλλον.”

“Η Πολεμική Αεροπορία της Αμερικής αναπτύσσεται γρηγορότερα και εξυπνότερα,” δήλωσε η Ουίλσον.

Από τη στιγμή που το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ εξουσιοδότησε ως αναθέτουσα αρχή στο πρόγραμμα την USAF, η υπηρεσία κέρδισε πέντε μήνες, κατάργησε ενα επιπρόσθετο επίπεδο αξιολόγησης και επιτάχυνε τη διαδικασία επιλογής της πηγής. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τη σύμβαση σταθερής-τιμής, ο εργολάβος, και όχι ο φορολογούμενος, θα ειναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε υπέρβαση δαπανών.

“Η ανάθεση της δυνατότητα επιλογής στην USAF ειναι κρίσιμη για την ταχύτητα και την λογοδοσία,” δήλωσε ο Δρ Γουιλ Ροπερ, υφυπουργός Προμηθειών, Τεχνολογίας και Επιμελητείας της USAF. “Οι δικές μας στρατηγικές προμηθειών και ανάθεσης ειναι στιβαρές, η αναμονή ανάθεσης αφαιρεί χρόνο από τους πολεμιστές μας.”

Ο πρώτος δορυφόρος GPS IIIF αναμένεται να ‘ναι έτοιμος για εκτόξευση το 2026. Η USAF ειναι ο επικεφαλής οργανισμός για την απόκτηση αυτών των δορυφόρων.

“Μέσα απο αυτή την προμήθεια, επιδεικνύουμε πολλές από τις αρχές της μεταμόρφωσης του SMC,” δήλωσε ο Αντιπτεραρχος Τζον Τόμσον Διοικητής του Κέντρου Πυραυλικών και Διαστημικών Συστημάτων (SMC) και διευθύνων σύμβουλος στο πρόγραμμα διαστήματος της USAF. “Η επιλογή του σταθερού καθεστώτος κατασκευής σε ένα περιβάλλον σταθερής-τιμής θα μας παρέχει την ευκαιρία να αποκομίσουμε σημαντικές εξοικονομήσεις κόστους, παραλαβή σε προγραμματισμένο πρόγραμμα και την παροχή κατευθύνσεων για τις απαραίτητες μελλοντικές αναβαθμίσεις ικανοτήτων των μαχητών.”

Το Κέντρο Πυραυλικών και Διαστημικών Συστημάτων της USAF, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, ειναι το κέντρο αριστείας της USAF για την απόκτηση και εξέλιξη των στρατιωτικών διαστημικών συστημάτων. Το χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας, τις στρατιωτικές δορυφορικές επικοινωνίες, τους αμυντικούς μετεωρολογικούς δορυφόρους, τις εκτοξεύσεις στο διάστημα, τα συστήματα απόστασης, τα δορυφορικά δίκτυα ελέγχου, τα διαστημικά συστήματα υπερύθρων και ικανότητες διαστημικής επίγνωσης κατάστασης.

Απόδοση/Μετάφραση από το “airrecognition.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.