Η έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού του διέλυσε την τραχεία, κατέστρεψε την αυχενική μοίρα, προκαλώντας τον τραυματισμό του οφθαλμικού κόγχου και κάταγμα στην κνήμη του.

Ο 34χρονος ναυτικός έμεινε μόνο με 2 τοις εκατό ποσοστό επιβίωσης μετά την ανατίναξη του IED που προσπαθούσε να εξουδετερώσει κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Συρία, σύμφωνα με την διοίκηση αερομεταφορών (Air Mobility Command).

Η σοβαρότητα των τραυμάτων του “ήταν πολύ μεγαλη” δήλωσε ο επισμηναγός Γιόσουα Χάμιλτον, ένας εξειδικευμένος γιατρός της Ομάδας Αεροδιακομιδών Εντατικής Φροντίδας.

“Πολλοί από εμάς συγκλονιστήκαμε που επέζησε του αρχικού τραυματισμού”, πρόσθεσε.

Ο Χάμιλτον και υπόλοιπα μελή της Ομάδας Εντατικής Φροντίδας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν τραχειοτομή έκτακτης ανάγκης -μια χειρουργική διαδικασία για την διάνοιξη της θωρακικής κοιλότητας- με σκοπό να κανουν μαλάξεις με τα χεριά στην καρδία του ναύτη ενώ περίμεναν το C-17 της Διακλαδικής Βάσης Άντριου, του Μέριλαντ.

Οι Ομάδες Εντατικής Φροντίδας αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, νοσοκόμες εντατικής φροντίδας και πνευμονολόγους. Μαζί, μπορούν να μετατρέψουν συνηθισμένες πτήσεις ιατρικών διακομιδών σε μονάδες εντατικής φροντίδας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιβιώσει των τραυμάτων του το τραυματισμένο μέλος του Στρατού.

“Η ομάδα μας δέχεται ειδική εκπαίδευση που μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε σημαντική φροντίδα στους ασθενείς σε δύσκολα περιβάλλοντα”, δήλωσε ο Χάμιλτον. “Μπορούμε να φτάσουμε σε μια τοποθεσία και να αναπτύξουμε μια μονάδα επιπέδου υποστήριξης εντατικής θεραπείας (ICU), όπως επίσης να προσφέρουμε εντατική φροντίδα εν πτήσει κατά τη διάρκεια της πτήσης, και να παραδώσουμε τον ασθενή σε άλλες εγκαταστάσεις για συνέχιση της φροντίδας”.

Ο επισμηναγός Αντριου Βάντερτορν της 452ης Πτέρυγας Αερομεταφορών της αεροπορικής βάσης εφεδρείας Μαρτς, στην Καλιφόρνια, ήταν ο πιλότος του C-17 πραγματοποίησε την αεροδιακομιδή.

“Εκείνη την στιγμή, ετοιμαζόμασταν για μια αποστολή έκτακτης ανάγκης στην αεροπορική βάση αλ Ουντέιντ”, δήλωσε ο Βάντερτορν. “Όταν το πλήρωμα έλαβε την κλήση αναλάβαμε αμέσως δράση. Γνωρίζαμε πόσο σοβαρή ήταν η αποστολή και αρχίσαμε να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις για ειναι επιτυχημένη αυτή η αποστολή”.

Απο την στιγμή που ο ασθενής ήταν στον αέρα, η σοβαρότητα των τραυμάτων του απαιτούσε ένα μοναδικό σχέδιο πτήσης.

“Ήμασταν σε περιορισμένο υψόμετρο πίεσης θαλάμου 5000 ποδών, που σημάνει ότι έπρεπε να διατηρήσουμε υψόμετρο 28000 ποδών”, δήλωσε ο Βαντερτόρν. “Αυτό σήμαινε ότι καταναλώναμε περισσότερο καύσιμο, ακολουθήσαμε διαφορετικές διαδρομές και αντιμετωπίσαμε περισσότερο δυσμενείς συνθήκες”.

Εν μεσώ πτήσης, διπλωματικές ανησυχίες απέτρεψαν το πλήρωμα να εκτελέσει υπερπτήση πάνω από την Τουρκία. Αναγκάστηκε να περιστραφεί γύρω της για την Μαύρη Θάλασσα, αποφεύγοντας συνολικά τις τουρκικές αρχές, συμφωνά με τον σμηναγό Τιμ ΜαΚκαμον, ο οποίος συντονίζει τις πτήσεις μεταξύ Γερμανίας και Βαγδάτης.

“Υπήρξαν κάποιες διαφορές ανάμεσα στον πραγματικό αριθμό διπλωματικής άδειας ελεύθερης διέλευσης για υπερπτήσεις και σε αυτόν που δόθηκε στις τουρκικές αρχές”, δήλωσε ο ΜαΚκαμον. “Αυτή ήταν μια απογοητευτική ταλαιπωρία επειδή γνωρίζαμε ότι αυτή η αποστολή ήταν εξαιρετικά επείγουσα και μπορουσε κυριολεκτικά να σημαίνει τη διάφορα μεταξύ της ζωής και του θανάτου ενός μέλους της υπηρεσίας”.

Καθώς το πλήρωμα πετούσε στον διεθνή εναέριο χώρο, η ιατρική ομάδα συνέχιζε να εργάζεται πάνω στον ασθενή. Ένα ειδικό εργαλείο -με την ονομασία εξωσωματική μεμβράνη οξυγόνωσης (ECMO)- χρησιμοποιήθηκε για να διατηρήσει την κυκλοφορία του οξυγόνου μέσα στο σώμα του ασθενή.

“Το ECMO παρέχει υποστήριξη στο σόμα και αντισταθμίζει τους πνεύμονές που δεν παρέχουν ικανοποιητική ποσότητα οξυγόνου στο σώμα ή απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει το σώμα”, δήλωσε ο Χάμιλτον. “Ακόμα και στο περιορισμένο υψόμετρο θαλάμου των 5000 ποδών, χωρίς ECMO, ο ασθενής δεν θα είχε επιβιώσει το ταξίδι”.

Το επίπεδο φροντίδας που μπόρεσε να παρέχει ο Χάμιλτον με την ομάδα του ειναι “κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε άλλη στρατιωτική δύναμη του πλανήτη”, δήλωσε.

“Η αποστολή αυτή ενσαρκώνει τις ελπίδες που έχουμε όλοι όσοι επιλέγουμε την στρατιωτική ιατρική από την άσκηση της ιατρικής στα πολιτικά νοσοκομεία”, δήλωσε. “Το να υπηρετείς αυτούς που τραυματίζονται προστατεύοντας την χώρα μας αυτό ειναι το ανώτατο επίτευγμα”.

Παρά τις αρκετές ώρες, και τις σκληρές συνθήκες που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια μια συνηθισμένης μέρας εργασίας, “ειναι μια αποστολή σαν αυτή που σου θυμίζει γιατί κάνεις αυτό που κάνεις”, δήλωσε ο ΜαΚκάμον.

Απόδοση/Μετάφραση απο το MilitaryTimes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: