ΗΠΑ: Καθελκύστηκε το μελλοντικό ελικοπτεροφόρο USS Tripoli

Το μελλοντικό USS Tripoli (LHA 7) καθελκύστηκε στα ναυπηγεία Huntington Ingalls Industries

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ο δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), USS Tripoli (LHA-7), καθελκύστηκε την 1η Μαΐου στο Μισισίπι.

Πριν την καθέλκυση του, το πλοίο κλάσης America μεταφέρθηκε την 9 Απριλίου από την στεριά στη νηοδόχο των ναυπηγείων της Huntington Ingalls Industries’ (HII).

“Ήταν πιθανόν η πιο άψογα υλοποιημένη μετάβαση που έχουμε δει σε ένα μεγάλο πλοίο”, είπε ο πλωτάρχης Ραντι Σλαφ, ο διαχειριστής του προγράμματος LHA του τμήματος επίβλεψης ναυπηγήσεων, Κόλπου Μεξικού (SUPSHIP-GC).

Η μεταφορά απαίτησε 247 οχήματα παλετών και ανύψωσης για την υποστήριξη του εκτοπίσματος του πλοίου και να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή του. Η μεταφορά ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από 19 ώρες συνεχόμενης εργασίας.

Μετά την μεταφορά, το Tripoli καθελκύστηκε με επιτυχία την 1 Μάιου αφότου η νηοδόχος γέμισε με ύδατα και ποντίστηκε ώστε το πλοίο να μπορέσει να επιπλεύσει για πρώτη φορά.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία αποβατικών επιχειρήσεων, η σχεδίαση των πλοίων κλάσης America διαθέτει αρκετές ενισχυμένες αεροπορικές δυνατότητες οι οποίες περιλαμβάνουν μεγαλύτερο κατάστρωμα υπόστεγου, ανασχεδιασμένες και διευρυμένες εγκαταστάσεις συντήρησης αεροσκαφών, σημαντική αύξηση του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου εξαρτημάτων και εξοπλισμού και αυξημένο χωρητικότητα αεροπορικού καυσίμου.

Το Tripoli θα μπορεί να μεταφέρει F-35B, αεροσκάφη κεκλιμένου στροφείου MV-22B και τμήμα ελικοπτέρων του Ναυτικού και του Σώματος Πεζοναυτών.

Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να βαφτιστεί φέτος με την παράδοση να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=TZnS_IrmsW4

Απόδοση/Μετάφραση απο το Navaltoday.Com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

7 Απαντήσεις

 1. Η ονομασία του πλοίου αναφέρεται προφανώς στην περίφημη/γνωστή μάχη των USN/USMC στην Τρίπολη-Λιβύη(που εκείνη την εποχή ανήκε στην οθωμανική αυτοκρατορία, με πασά τον Γιουσούφ Καραμανλή) στον πόλεμο της μπαρμπαριάς, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ως πρώτη αποστολή αντι-πειρατείας στις ακτές της Αφρικής, όπως η αποστολή Atalanta στην εποχή μας.
  https://malvumaldit.wordpress.com/2011/03/05/barbary-200-years-ago/
  http://www.history.com/this-day-in-history/to-the-shores-of-tripoli
  Επιπλέον στα ιπτάμενα μέσα που αναφέρει στο άρθρο, θα μεταφέρει επίσης τα υπάρχοντα νέα Huey «Yankee» όπως και τα μεγαλύτερα CH-53 της νεότερης έκδοσης.

 2. Υπάρχει και ταινία του 1950 όπου αναδεικνύεται και ἡ συμμετοχή των Ἑλλήνων «συνεργατών»,τον αρχηγό των οποίων,captain Demetrios,υποδύεται ένας των πρωταγωνιστών,(Howard Da Silva)
  [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=1XZZnWMP4CU&w=640&h=390]
  Ἡ συμμετοχή Ἑλλήνων αποσιωπάται τα τελευταία,σύμπτωση;

  1. Ενδιαφέρον πληροφορία(και ταινία στο είδος που μου αρέσει), αποσιωπούν, διαστρεβλώνουν και επειδή προφανώς δεν τους αρκεί, ακούω και έναν πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Γερμανία (John Kornblum) να λέει σε ζωντανή μετάδοση σε πρόσφατη Phoenix Runde «οι Τούρκοι ήταν μετά τους αμερικανούς, οι καλύτεροι πολεμιστές στον πόλεμο της Κορέας».

   1. Και μετά,σου λένε ότι ἡ εποχή της μυθολογίας έχει περάσει.
    Ούπς,μάλλον έχουν δίκηο.
    Διότι άλλο ἡ μυθολογία,με τις αλληγορίες και τα αινίγματα της,και άλλο ἡ παραμυθολογία,με μόνο συστατικό το θράσος του να παρουσιάζει το άσπρο-μαύρο και αντιστρόφως.
    Εδώ όμως,θα κάνω πάλι την παρατήρηση ότι το Hollywood,κινηματογράφος και τηλεόραση,έχουν σε αρκετές περιπτώσεις δείξει,με θετική διάθεση,την παρουσία των Ἑλλήνων στην Κορέα.
    Εγώ τουλάχιστον έχω δεί ένα επεισόδιο του MASH με θέμα κοινό εορτασμό του Πάσχα από Ἕλληνες και Αμερικανούς,καθώς και μία σύντομη αλλά πολύ «highlight» σκηνή προς το τέλος ταινίας,(ίσως ήταν «Οἱ γέφυρες του Τόκο-Ρί»),όπου οἱ Ἕλληνες παρουσιάζονται ὡς ζόρικοι μαχητές που διασώζουν καταρριφθέντες Αμερικανούς πιλότους.
    Παρόμοιες παρουσιάσεις Τούρκων δέν έχω δεί,εκτός από λιβάνισμα σε αφήγηση για το πόσο καλοί πολεμιστές ήταν οἱ Τούρκοι στην Κορέα,όπως στην ταινία «Στα φτερά των αετών»,το ᾿80-κάτι,με τον Μπάρτ Λανκάστερ να τους εξυμνεί.
    Τώρα και ὁ Κόρνμπλουμ,ίσως υστερόβουλα,ὡς διπλωμάτης που είναι,στήνει μία «γέφυρα» προς Τουρκία μεριά,την στιγμή που οἱ σχέσεις τους είναι ρευστές.
    Όπως και νἄχει,όταν τα γεγονότα στην Κορέα ήταν νωπά,μάλλον δέν σήκωνε το κλίμα τουρκοπαραμύθια,καθώς οἱ παλαίμαχοι Αμερικανοί ήταν,απ᾿ότι φαίνεται,πολύ περισσότερο «φιλέλληνες» από τους διάφορους βαλτούς.
    Όσο τα γεγονότα απομακρύνονται,προφανώς ξεθαρρεύουν και οἱ παραμυθολόγοι.

  2. Προφανώς το Hollywood σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο κοντά στην αλήθεια, σε σύγκριση/αντίθεση με τους πολιτικούς, που συνηθίζουν να λειτουργούν με την μέθοδος «mach dir die Welt, wie sie dir gefällt» (όπως λένε και στο χωριό μου).
   Η σκηνή που περιγράφεις με τους έλληνες στρατιώτες που σώζουν αμερικανούς πιλότους, μου θυμίζει την ταινία «The Hunters/Kampfflieger» με πρωταγωνιστή τον Robert Mitchum στο ρόλο του Major Saville, που στην συγκεκριμένη σκηνή κάνει αναγκαστική προσγείωση με F-86 Sabre, για να βοηθήσει τον συνάδελφο που καταρρίφθηκε απο ένα Mig-15/17(F-84).
   Εκεί θυμάμαι τον αμερικανό να λέει «…beim Zeus Griechen!» μόλις βλέπει τους έλληνες μπροστά του σε μια κρίσιμη στιγμή όπου τους έχουν πάρει στο κυνήγι οι βόρειοι/κινέζοι.
   Επίσης θυμάμαι να διάβασα για μια περίπτωση όπου οι Τούρκοι είχαν μπερδέψει τους συμμάχους με τους εχθρούς, κακοποιόντας μια μονάδα νοτιοκορεάτες που προσπαθούσαν να απαγκιστρωθούν απο δυνάμεις του αντιπάλου.
   Μια επίσης ενδιαφέρον αναφορά υπάρχει στο παρακάτω άρθρο, όπου λέει «Σε όλες τις μάχες που συμμετείχαν πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος και υποχώρησαν μόνο σε μια περίπτωση, όταν κατά λάθος δέχθηκαν επίθεση από τους Αμερικανούς συμμάχους: στη μάχη στο ύψωμα Μεγάλο Νόρι. …»
   Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-fonikoteri-machi-gia-tous-ellines-stratiotes-ston-polemo-tis-koreas-sto-ipsoma-skots-chathikan-28-stratiotes-ke-travmatistikan-85-apokaliptikes-martiries-veteranon-pou-iperaspistikan-to-ipsoma-vi/

   1. Ναί,όντως ὁ Ρόμπερτ Μήτσου μ᾿ ήτανε.(εξαίρετος σε ρόλους ζόρικων τύπων).
    Ρίξε μια ματιά εδώ
    [http://www.enkripto.gr/2010/10/blog-post_7311.html]

    1. Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο, προφανώς η χαμηλή απόδοση των γειτόνων συνεχίζεται και σήμερα, κρίνοντας απο τις εμπλοκές στην Συρία, και στα βουνά τις νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου συνεχίζουν να χάνουν υλικό και ανθρώπινο δυναμικό απέναντι σε ελαφριά εξοπλισμένους μαχητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.