ΗΠΑ και Γερμανία ξεκίνησαν την κοινή στρατιωτική άσκηση «Operation Freedom Shock»

Ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα οχήματα της 3ης Επιλαρχίας, του 69ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος, της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης, της 3ης Μεραρχίας Πεζικού, κινούμενα σε φάλαγγα αποχωρούν από το χώρο στρατοπέδευσης, στην Εκπαιδευτική Περιοχή του Grafenwoehr της Γερμανίας, για τον σιδηροδρομικό σταθμό. (army.mil)
Ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα οχήματα της 3ης Επιλαρχίας, του 69ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος, της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης, της 3ης Μεραρχίας Πεζικού, κινούμενα σε φάλαγγα αποχωρούν από το χώρο στρατοπέδευσης, στην Εκπαιδευτική Περιοχή του Grafenwoehr της Γερμανίας, για τον σιδηροδρομικό σταθμό. (army.mil)

Αμερικάνοι και Γερμανοί στρατιώτες συγκρότησαν μια ομάδα για την διεξαγωγή διμερούς εκπαιδευτικής άσκησης την Πέμτη 16 Απριλίου 2015, στην Γερμανία, στο πλαίσιο της επιχείρησης: «Operation Atlantic Resolve».

Στην «Επιχείρηση Σοκ Ελευθερίας,» η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από την 28η Απριλίου, θα συμμετέχουν στρατεύματα από την 3η Επιλαρχία, του 69ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος, της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ομάδων Μάχης, της 3ης Μεραρχίας Πεζικού, και το Γερμανικό 2° Μηχανοκίνητο Τάγμα με αποστολή την εκπαίδευση στην επαύξηση της ετοιμότητας στην διαλειτουργικότητα ανάμεσα στις γερμανικές και αμερικάνικες τεθωρακισμένες δυνάμεις.

Επικεφαλής από της 3ης Επιλαρχίας, του 69ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος, είπαν η επιχείρηση επιδεικνύει την ελευθερία κινήσεων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) στην ανατολική Ευρώπης με την ανάδειξη της ικανότητας μας να προεκβάλλουμε τις δυνάμεις μας οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος και ταυτόχρονος την εδραίωση διαλειτουργικότητας με τις δυνάμεις της οικοδέσποινας χώρας.

«Δεν γνωρίζω σε ποιο σημείο θα συμβεί το επόμενο σοβαρό περιστατικό,» είπε ο Λοχαγός Έρικ Φλίν, διοικητής της Ίλης Α της 3ης Επιλαρχίας, του 69ου Τεθωρακισμένου Συντάγματος [3-69 AR]. «Χρειαζόμαστε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε πως όταν συμβεί, δεν θα μαθαίνουμε για πρώτη φορά. Έχουμε πραγματικά δοκιμάσει τα συστήματα και έχουμε κατανοήσει τι πρέπει να κάνουμε για να ωθήσουμε αυτή την μαχητική ισχύ εκεί που πρέπει να είναι.»

Η μετακίνηση του βαρέος εξοπλισμού για την άσκηση ετοιμότητας ανάπτυξης είχε ξεκινήσει αρχικά από τον σιδηρόδρομο. Στρατιώτες από την 3-69 AR μετέφεραν οχήματα από την περιοχή στρατοπέδευσης στο Στρατόπεδο Άαχεν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Tower Barracks στο Grafenwoehr της Γερμανίας. Ο τελικός προορισμός για την άσκηση είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Μάχης του Γερμανικού Στρατού στο Letzlingen της Γερμανίας.

«Κάθε πράγμα πρέπει να προσδεθεί, ασχέτως πόσο μικρό είναι,» είπε ο Υποδεκανέας Ζεην Λουις, της Ίλης Α, της 3-69 AR, ένας ντόπιος από την Ορλεάνη, ο οποίος προετοιμαζόταν για την μεταφορά διασφαλίζοντας πως το όχημα του ήταν έτοιμο για την σιδηροδρομική μεταφορά.

Για τον οδηγό του οχήματος μάχης Bradley Υποδεκανέα, Μπράντον Μπερνιερ, της Ίλης Α, της 3-69 AR, με καταγωγή από το White Bear Lake της Minnesota, αυτή ήταν η πρώτη φορά που φόρτωσε το όχημα του σε σιδηροδρομικό όχημα.

«Εχω πιστή στους οδηγούς εδάφους,» είπε ο Μπέρνιερ. «Πιστεύω πως θα με καθοδηγήσουν και θα εκτελέσω ότι θα μου πουν.»

Ο Φλίν είπε ότι, τις τελευταίες δεκαετίες, οι ασκήσεις ετοιμότητας ανάπτυξης έχουν γίνει μια χαμένη τέχνη, εξηγώντας ότι όλοι γνώριζαν την διαδικασία και διαδρομή ανάπτυξης, η οποία έχει γίνει δεύτερη φύση.

«Με την αλλαγή των αποστολών, αυτό έχει γίνει μια απαίτηση,» είπε. «Είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποκτήσουμε ώστε να μπορούμε να ωθήσουμε την μαχητική ισχύ όπου είναι αναγκαία σε όλο τον κόσμο. Καθησυχάζει τους Νατοϊκούς συμμάχους μας για τις ικανότητες μας.»

Αποδοση απο το army.mil για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. “Δεν γνωρίζω σε ποιο σημείο θα συμβεί το επόμενο σοβαρό περιστατικό,» είπε ο Λοχαγός Έρικ Φλίν, διοικητής της Ίλης Α της 3ης Επιλαρχίας των SS”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.