ΗΠΑ: Κεραυνός έστειλε στο νοσοκομείο 44 Ρέηντζερς

Η εκπαιδευόμενη κλάση ήταν στην εβδόμη ημέρα του διαρκείας 10 ημερών κύκλου εκπαίδευσής. (Piorunująco/Flickr)

Δεκάδες Ρεηντζερς του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής οι οποίοι ελάμβαναν εκπαίδευση για την προστασία από προσβολή κεραυνών εισήχθηκαν στο νοσοκομείο μετά από «χτύπημα» κεραυνού.

Ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε την 12η Αυγούστου ότι 40 Ρέηντζερς και τέσσερις εκπαιδευτές τους «προσβλήθηκαν από πτώση κεραυνού σε κοντινή απόσταση» καθώς εκτελούσαν «πρωτόκολλα αλεξικεραυνικής προστασίας» σε περιοχή κοντά στην αεροπορική βάση Εγκλιν. Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δεκαεφτά εκπαιδευόμενοι και δύο εκπαιδευτές παρέμειναν για νοσηλεία και είκοσι τρεις Ρέηντζερς και ένας εκπαιδευτής αποχώρησαν κατά την διάρκεια της ημέρας.

«Οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές Ρέηντζερς αντέδρασαν και όλοι έλαβαν άμεσα ιατρική βοήθεια,» δήλωσε ο διοικητής της Ταξιαρχίας Εκπαίδευσης Αερομεταφερόμενων και Ρέηντζερς, Ντεηβιντ Φαηβκοτ.

Όταν ανακοινώθηκε η προειδοποίηση για εκδήλωση κεραυνού σε ακτίνα 10 μιλίων, η ομάδα βρισκότανε σε εκπαίδευση σε βάλτο, στο στρατόπεδο Ρούντερ στην αεροπορική βάση Εγκλιν. Ο Στρατός είπε ότι η εκπαίδευση διακόπηκε, αλλά ένας κεραυνός έπεσε κοντά στην διμοιρία.

«Οι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι Ρέηντζερς είναι σκληροί. Οι εκπαιδευόμενοι θα επιστρέψουν απόψε στην εκπαίδευση και θα είναι υπό αυξημένη ιατρική επιτήρηση καθώς θα υποστηρίζουν τον τίτλο του Ρέηντζερ,» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Κέντρου Αριστείας Τακτικής, Κριστοφέρ Γουόρνερ την Τετάρτη βράδυ.

Η Φλόριντα είναι γνωστή για τον μεγαλύτερο αριθμό κεραυνών σε όλη τη χώρα, με μέσο όρο 141284 κεραυνών ανά έτος. Ανάμεσα στο 1959 και 2011 υπήρξαν 463 θάνατοι, επίσης ένα ρεκόρ για κάθε πολιτεία.

Απόδοση από το upi.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. Φαντασου να μην ηταν σε …εκπαίδευση για την προστασία από προσβολή κεραυνών οι καταδρομεις (!) ποσοι θα εμπαιναν στο νοσοκομείο μετά από το «χτύπημα» κεραυνού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.