ΗΠΑ: Λόγω οικονομικών περικοπών επιχειρησιακές μοίρες A-10, B-1, F-16 και F-22, σταματούν τις πτήσεις

Βομβαρδιστικό αεροσκάφος B-1B Lancer που συμμετείχε στην επιχείρηση Επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας» στη Λιβύη, απογειώνεται από τη αεροπορική βάση Ελσγουορθ στη Νότια Ντακότα. 27 Μαρτίου 2011. (Πηγή: USAF)

Ξεκινώντας από σήμερα 9 Απριλίου, η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξεκινά την παύση λειτουργίας των μάχιμων αεροπορικών μονάδων με σκοπό να διασφαλίσει πως οι υπόλοιπες μονάδες που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις ανά την υφήλιο να μπορούν να διατηρήσουν ικανοποιητική ετοιμότητα για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους.

Η παύση λειτουργίας είναι αποτέλεσμα των οικονομικών περικοπών στο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του οικονομικού προϋπολογισμού του Αρχηγείου Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, οι οποίες περικοπές πρέπει να εφαρμοστούν εν μέρει με την εκτέλεση 45000 ωρών πτήσεως από σήμερα μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Κάποιες μονάδες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αποστολές -οι οποίες διαθέτουν A-10, B-1, F-16 και F-22- θα σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους με την επιστροφή τους από τις επιχειρήσεις. Οι υπόλοιπες μονάδες θα κλείσουν την 9η Απριλίου. Τα μάχιμα πληρώματα των μοιρών Α-10 και F-16 της Αεροπορικής Εφεδρείας και Εθνοφυλακής θα σταματήσουν τις πτήσεις στα πλαίσια ενός διακανονισμού γνωστού και ως “ενεργοί σύνδεσμοι”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑ των ΗΠΑ, αν δεν υπάρξουν αλλαγές στα σημερινά επίπεδα χρηματοδότησης, η παύση λειτουργίας των μονάδων θα παραμείνει σε ισχύ για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους 2013.

Οι μονάδες που θα σταματήσουν τις επιχειρήσεις θα δώσουν έμφαση στην επίγεια εκπαίδευση. Θα χρησιμοποιήσουν εξομοιωτές πτήσης στο μέτρο του δυνατού εντός των υφιστάμενων συμβάσεων και θα διενεργήσουν ακαδημαϊκή εκπαίδευση για διατήρηση των βασικών ικανοτήτων και γνώσεων των αεροσκαφών τους. Αν το επιτρέψει η χρηματοδότηση, τα πληρώματα θα ολοκληρώσουν μαθήματα επίγειας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις χωρίς πτήσεις και θα βελτιώσουν τις ικανότητες τους στη διοίκηση με πτήσεις περιοχής.

Οι τεχνίτες θα ολοκληρώσουν την προκεχωρήμενη εκπαίδευση και θα ολοκληρώσουν τις εκπρόθεσμες εργασίες τακτικών επιθεωρήσεων στα πλαίσια των οικονομικών περικοπών.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.