ΗΠΑ: Μείωση αριθμού στρατιωτικών με πρόωρη συνταξιοδότηση

Καθώς ο στρατός των ΗΠΑ μειώνει τις πολεμικές επιχειρήσεις, μειώνεται και ο αριθμός των στρατιωτών. (Φωτογραφία: army.mil)

Στρατιωτικοί των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) με τουλάχιστον 15 και λιγότερα από 20 χρόνια υπηρεσίας ίσως επιλεχθούν να αποχωρήσουν από τις τάξεις του στρατού με πρόωρη συνταξιοδότηση. Την είδηση μεταδίδει, την 16η Οκτωβρίου 2012, ο επίσημος δικτυακό τόπος του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την στρατιωτική οδηγία 281/2012, με τίτλο “Temporary Early Retirement Authority,” ή TERA, αξιωματικοί και ανθυπασπιστές οι οποίοι έχουν αποτύχει δύο φορές να προαχθούν στον επόμενο βαθμό και οι υπαξιωματικοί που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την υπηρεσία στο στρατό των ΗΠΑ ως αποτέλεσμα του προγράμματος ποιοτικού ελέγχου της επιτροπής επιλογής προσωπικού, επιλέγονται για το πρόγραμμα .

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του προγράμματος του Στρατού των ΗΠΑ, Gerald Purcel, ο οποίος διευκρινίζει ότι “το TERA δεν είναι ένα δικαίωμα αλλά υποχρέωση.” Οι στρατιωτικοί που θα επιλεχθούν να αποστρατευθούν υπό το πρόγραμμα TERA θα λάβουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ελαφρά μειωμένο ετήσιο εισόδημα.

ΤΟ TERA είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο Στρατός των ΗΠΑ για να μειώσει την δύναμη του προσωπικού στα επόμενα χρόνια, είπε ο Purcell. Επισημαίνοντας ότι η μείωση προσωπικού θα επηρεάσει όλους τους εν ενεργεία στρατιωτικούς που υπηρετούν σε μονάδες επιχειρήσεων και εφεδρείας.

Ο Στρατός των ΗΠΑ μελετά να μειώσει τις ενεργές μονάδες από περίπου 570000 στρατιώτες στους 490000 μέχρι το οικονομικό έτος του 2017.

Η εξεταστική επιτροπή ποιότητας προσωπικού είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών βάσει των στρατιωτικών ειδικοτήτων και του μισθολογικού βαθμού, οι οποίοι δεν πληρούν τις απαιτήσεις της μελλοντικής δομής του Στράτου των ΗΠΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.