ΗΠΑ: Μονάδα ελαφριών τεθωρακισμένων ενεργοποιήθηκε στην 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία

©82nd Airborne Division

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, η 1η Ταξιαρχία Ομάδων Μάχης της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας (82nd Airborne) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) διοργάνωσε τελετή στην Αίθουσα των Ηρώων για την ενεργοποίηση της πρώτης μονάδας ελαφριών τεθωρακισμένων εντός της Μεραρχίας, όπως μετέδωσε ο εκπρόσωπός της 82nd Airborne Λοχίας Gin-Sophie De Bellotte.

Η ενεργοποίηση της μονάδας ελαφριών τεθωρακισμένων ειναι κάτι που ο Στρατός των ΗΠΑ επεξεργαζόταν αφού συνειδητοποίησε οτι οι Ταξιαρχίες Πεζικού Ομάδων Μάχης (IBCT) χρειάζονται κάτι που θα διαθέτει περισσότερη δύναμη στο πεδίο της μάχης. “Πλέον έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ελαφρά τεθωρακισμένες απειλές στο πεδίο της μάχης με κάτι που ειναι κάτι παραπάνω από πυραυλικά συστήματα,” δήλωσε ο Λοχαγός Αράμ Χατφίλντ, διοικητής υπομονάδας του πρόσφατα ενεργοποιημένου 4ου Τάγματος, του 68ου Συντάγματος (4-68) της Μεραρχίας.

Οι IBCT αποτελούν τις “ελαφριές” χερσαίες δυνάμεις του Στρατού και ειναι ένα σημαντικό τμήμα της ικανότητας της χώρας στην προβολή ισχύος στο εξωτερικό. Μπορούν να αφιχθούν εκεί γρήγορα με χαμηλή απαίτηση διοικητικής υποστήριξης και μπορουν να επιχειρήσουν σε εξαιρετικά δύσβατα εδάφη. “Δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή στην Μεραρχία με αυτή την ποσότητα ισχύος πυρός και ταχύτητα,” δήλωσε ο Χατφίλντ.

Σε ευθυγράμμιση με τον Χατφίλτ, ο Αντισυνταγματάρχης Στίβεν Ντόμπινς, διοικητής της 3ης Μοίρας, 73ου Ιππικού, της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας δήλωσε οτι πιστευει πως η ενεργοποίηση αυτής της μονάδας ελαφριών τεθωρακισμένων θα παρέχει περισσότερη υποστήριξη για την προστασία των ελαφριών δυνάμεων. “Αυτό μας δίνει το πλεονέκτημα της καταστολής του εχθρού καθώς προελαύνει με τα οχήματα του που ειναι μεγαλύτερα από τα δικά μας με την παροχή υποστήριξης από στοιχείο πυρών,” δήλωσε ο Ντόμπινς. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Ντόμπινς δήλωσε οτι η νέα μονάδα φέρνει περισσότερο ομαδικό πνεύμα στην Μεραρχία και ελπίζει ότι η Αλεξιπτωτιστές μπορουν να διακρίνουν την τιμή των παλιών βετεράνων που παρευρέθηκαν στην ενεργοποιήσει της Μονάδας και να σεβαστούν την ιστορία πίσω από ο,τι εξελίσσεται.

Οι άνδρες της 4-68 Τεθωρακισμένης μπορουν να βρουν τις ρίζες τους πίσω στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μονάδα οργανώθηκε στην Γαλλία την 7η Ιουνίου 1918 ως Λόχος C, του 327ου Τάγματος, Τεθωρακισμένων, του Αμερικανικού Εκστρατευτικού Σώματος. “Αυτό ειναι πολύ σημαντικό!” ειπε ο Χάτφιλντ. “Αυτη ειναι μια ικανότητα που ο Στρατό είχε ξεφορτωθεί και τώρα αρχίζουμε να την επαναφέρουμε πίσω.” Έχοντας εργαστεί στα τεθωρακισμένα οχήματα και εκτελώντας ελαφριά και αερομεταφερόμενη αναγνώριση, ο Χατφίλντ δήλωσε ότι ειναι πολύ ενθουσιασμένος που μπορεί να εργαστεί και να βοηθήσει τον Στρατό σε αυτήν την ικανότητα. “Ως ο πρώτος διοικητής της Μονάδας ελπίζω να εξοπλιστεί η μονάδα και να εκπαιδεύσουμε τους Αλεξιπτωτιστές πάνω στα οχήματα και τον εξοπλισμό που παραλάβαμε,” δήλωσε ο Χατφίντ. “Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς δεν έχει ανεβεί ποτέ σε τεθωρακισμένα οχήματα”.

Το πιο σημαντικό ειναι ότι ο Χατφίλντ δήλωσε πως διαθέτει έναν Αλεξιπτωτιστή που ήταν πρώην Πεζοναύτης ο οποίος διαθέτει κάποια εμπειρία με τον εξοπλισμό και το όχημα η οποία θα θεωρηθεί προσόν για την εκπαίδευση των Αλεξιπτωτιστών που θα παραλάβει τους επόμενους μήνες. “Θέλω αυτοί οι άνδρες να γίνουν ειδικοί στα οχήματα και ειδικοί στο δόγμα που πρόκειται να αναπτύξουμε,” δήλωσε ο Χατφίλντ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.