Η “AM General” αποκάλυψε την τελευταία εξέλιξη του τροχοφόρου οχήματος πολλαπλού ρόλου υψηλής κινητικότητας (“HMMWV”), το “NXT 360”, το οποίο ειναι διαθέσιμο ως καινούριο ή ως ένα πακέτο ανακατασκευής/αναβάθμισης των υφιστάμενων χρηστών της σειράς “M1100”.

Το “NXT 360” που βασίζεται στην πλατφόρμα φορέα οπλισμού “M1151”, αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των πελατών για θωρακισμένα ελαφρά οχήματα. Οι βασικοί τομείς βελτιώσεων έχουν επικεντρωθεί γύρω από την βαλλιστική προστασία και τα θραύσματα, την επίδοση της αυτοκίνησης και την κινητικότητα.

Οι σχεδιαστικές αναθεωρήσεις που παρατηρήθηκαν στο υπό επίδειξη δείγμα στην “Eurosatory 2018” περιλαμβάνουν το ανυψωμένο κάλυμμα ψυγείου και την επιλογή των τροχών και ελαστικών, εκτός από τον ειδικού ρόλου εξοπλισμό όπως τον μπροστινό ενισχυμένο προφυλακτήρα.

Η κινητήρια ισχύς παρέχεται από τον V8 κινητήρα των 6,5 λίτρων “P400” της “AM General”, ο οποίος ειναι η τελευταία εξέλιξη ενός κινητήρα που ξεκίνησε ως ένας κινητήρας των 6,2 λίτρων και εξόπλισε περισσότερα απο 280000 “HMMWV” από την έναρξη της παραγωγής τους το 1983. Ο “P400” ειναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μετενσάρκωση αυτού του κινητήρα, αποδίδοντας 250 ίππους (186 kW) και ροπή 624 Nm- μια αύξηση των 60 ίππων και 109 Nm ροπής σε σχέση με την μηχανικά ελεγχομένη έκδοση που ειναι τοποθετημένη στην υφιστάμενη εκδοσή παραγωγής “M1100”.

Μια έκδοση που συμμορφώνεται με τους κανόνες εκπομπών ρύπων του “P400” -η οποία διατηρεί την ικανότητα πολλαπλού καυσίμου του βασικού κινητήρα- ειναι διαθέσιμη.

Το “NXT 360” ειναι εφοδιασμένο με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6L85e, το οποίο μοιράζεται το ίδιο περίβλημα και κοινά εξαρτήματα με το τετρατάχυτο 4L80e που ειναι τοποθετημένο στα υφιστάμενα οχήματα παραγωγής “HMMWV”.

Ο συνδυασμός “P400/6L85e”, συνδυασμένος με τα μεγαλύτερα ελαστικά “335/65 R 22.5 Goodyear G275 MS”, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα βασικά “37×12.5 16.5 R Goodyear Wrangler MT”, προσφέρει οικονομία καυσίμου και επιτάχυνση. Οι δοκιμές ειναι υπό εξέλιξη αλλά τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν αντίστοιχη αύξηση 15% και 20%. Η ανωτάτη ταχύτητα του οχήματος εχει επίσης αυξηθεί κατά 40 χιλιόμετρα ανα ώρα (ΧΑΩ) στα περίπου 160 ΧΑΩ.

Shaun Connors

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: