ΗΠΑ: Νέες πλήρως επιχρωμιωμένες κάννες M776 για τα οβιδοβόλα M777 των 155 χιλ

[dropcap size=small]Ν[/dropcap]έες συμβάσεις από τον Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για το εργοστάσιο όπλων Γουότερλιέτ που πρόκειται να κατασκευάσει περισσότερους από 100 πλήρως επιχρωμιωμένους σωλήνες M776 για το χαμηλού βάρους ρυμουλκούμενο σύστημα οβιδοβόλου M777A2 των 155 χιλιοστών.

Η σύμβαση των Πεζοναυτών είναι πολύ παρόμοια με την παραγγελία του Στρατού για την κατασκευή περισσότερων από 100 πλήρως επιχρωμιωμένων σωλήνων M776 για τα ίδια συστήματα οβιδοβόλου.

Δεδομένου του μεγάλου χρονικού διαστήματος για την προμήθεια ακατέργαστων πρώτων υλών, το εργοστάσιο όπλων θα αρχίσει να παραδίδει τους επιχρωμιωμένους σωλήνες στον Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών το 2019 και θα έχει ολοκληρώσει και τις δυο παραγγελίες έως το 2020.

Οι κάννες αυτές θα βελτιώσουν σημαντικά την ετοιμότητα των Στρατιωτών και Πεζοναυτών καθώς η επιχρωμίωση ίσως να προσφέρει περίπου 50 τοις εκατό αύξηση στην ζωή των σωλήνων οβιδοβόλων, ενώ καθιστά ευκολότερη την συντήρηση του από τους Πυροβολητές. Το οβιδοβόλο M777A2 των 155 χιλιοστών είναι ένα σχετικά νέο οπλικό σύστημα, έχοντας εισέλθει στην μαζική παραγωγή μόλις το 2005. Όμως οι μεταλλικές κάννες των συστημάτων οβιδοβόλων που είναι ήδη ανεπτυγμένα δεν διαθέτουν επιχρωμιωμένη κάννη.

Το χαμηλού βάρους σύστημα οβιδοβόλου των 155 χιλ. προσφέρει άμεσα, ενισχυμένα και γενικής υποστήριξης πυρά πυροβολικού. Το M777A2 είναι ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο των 155 χιλ. που αναπτύχθηκε από τον Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών για να αντικαταστήσει το οβιδοβόλο M198. Η εκτεταμένη χρήση τιτανίου σε όλες τις κυρίες δομές του το έκανε περίπου 3200 κιλά ελαφρύτερο από ότι το M198 χωρίς θυσίες στο βεληνεκές, την ακρίβεια ή την ανθεκτικότητα. Το μέγιστο βεληνεκές του Μ777Α2 είναι 30 χιλιόμετρα (πύραυλο-υποβοηθουμενα βλήματα) ή άνω των 40 χλμ με το καθοδηγούμενο βλήμα ακριβείας Excalibur.

https://www.youtube.com/watch?v=iOctLfUeEQw

O Τζορτζ Ροτς, ο διαχειριστής προϊόντος για αυτές τις παραγγελίες, δήλωσε η σημασία αυτών των παραγγελιών αντιπροσωπεύει την έγκριση του υπουργείου Άμυνας να υιοθετήσει μια σχετικά νέα κατασκευαστική διαδικασία για το ρυμουλκούμενο σύστημα των 155 χιλ. που αναπτύχθηκε εδώ απο τους ειδικούς κατασκευαστές του εργοστασίου όπλων και τους ερευνητές και σχεδιαστές από τα εργαστήρια Μπενέτ του Στρατού.

Οι Πεζοναύτες ξεκίνησαν τις δοκιμές των επιχρωμιώμενων σωλήνων το 2016 στο Κέντρο Χερσαίων Επιχειρήσεων του Σώματος Πεζοναυτών στο Τουεντινάϊν Πάλμς, στην Καλιφόρνια, και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.

Σύμφωνα με μια έκθεση ενημέρωσης τον Μάιο του 2016 του υποδεκανέα, Λεβι Σουλτς, το 11ου Συντάγματος Πεζοναυτών, ο πυροβολητής των Πεζοναυτών βρήκε οτι οι επιχρωμιωμενοι σωλήνες καθαριζόταν ευκολότερα απ’ ότι οι μεταλλικοί σωλήνες επειδή η επιχρωμίωση ευνοούσε στην πολύ πιο εύκολη απομάκρυνση των υπολειμμάτων. Οι Πεζοναύτες διαπίστωσαν οτι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν χιλιάδες και χιλιάδες βολές πριν οι σωλήνες αρχίσουν να υφίστανται φθορά. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς οτι ήλπιζε η διοίκηση του εργοστασίου όπλων από τις δοκιμές.

Ο Ροτς δήλωσε οτι αυτή η νέα κατασκευαστική διαδικασία αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στην σύγχρονη τεχνολογία και κατασκευή οβιδοβόλων. “Δεδομένου οτι υπάρχουν περισσότερα απο 1000 απ’ αυτά τα οπλικά συστήματα στο εργοστάσιο όπλων του Στρατού και των Πεζοναυτών”, δήλωσε, “υπάρχει μέλλον για το εργοστάσιο όπλων να δεχθεί περισσότερες παραγγελίες για πλήρως επιχρωμιωμένους σωλήνες καθώς αυτές οι παραγγελίες αντικατοπτρίζουν μόνο το 20 τοις εκατό του οπλοστασίου”.

Το εργοστάσιο όπλων Γουότερλιέτ είναι μια εγκατάσταση κατασκευής στρατιωτικής ιδιοκτησίας και λειτουργίας και είναι το παλαιότερο, συνεχώς ενεργό εργοστάσιο όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας αρχίσει την λειτουργία του κατά τον αγγλοαμερικανικό πόλεμο του 1812. Το εργοστάσιο όπλων είναι μια υφιστάμενη μονάδα της Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Αρμάτων (TACOM) και της Στρατιωτικής Διοίκησης Υλικού.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.