Το σώμα πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) παρέλαβε στην ενεργό υπηρεσία το πρώτο “AN/TPS-80 ραντάρ εδάφους / Αέρος προσανατολισμένης λειτουργίας” (“G/ATOR”) που χρησιμοποιεί την εξελιγμένη μεγάλης ισχύος και υψηλής απόδοσης τεχνολογίας κεραίας νιτριδίου του γαλλίου (“GaN”), που βελτιώνει περαιτέρω τις επιχειρησιακές ικανότητες του συστήματος, δήλωσε η “Northrop Grumman”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το σύστημα που παραδόθηκε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα είναι το έβδομο σύστημα “G/ATOR” που παραδίδεται στο πλαίσιο της φάσης χαμηλού ρυθμού παραγωγής (“LRIP”) του προγράμματος.

Η τεχνολογία “GaN” παρέχει εξοικονόμηση κόστους και πολλαπλά οφέλη απόδοσης συμπεριλαμβανόμενης της ενισχυμένης ευαισθησίας συστήματος και αυξημένης αξιοπιστίας. Όλα τα επόμενα “G/ATOR” της “LRIP” και τα συστήματα πλήρους παραγωγής θα ενσωματώνουν πλέον αυτή την εξελιγμένη τεχνολογία “GaN”.

Η παράδοση του πρώτου συστήματος “GaN G/ATOR” ακολουθεί την παράδοση των έξι συστημάτων “LRIP” στους πεζοναύτες που ξεκίνησε στις αρχές του 2017. Χρησιμοποιώντας τα δύο εκ των έξι συστημάτων, τον Φεβρουάριο αυτού του έτους, το σώμα πεζοναυτών πέτυχε την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (“IOC”) του “G/ATOR” στις αποστολές εναέριας επιτήρησης. Τα υπόλοιπα τέσσερα συστήματα θα εξασφαλίσουν φέτος την “IOC” στις αποστολές αντί-πυροβολικού. Ως αποτέλεσμα, συστήματα “G/ATOR”, εκπαιδευμένοι πεζοναύτες και σχετική υλικοτεχνική υποστήριξη έχουν εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία των πεζοναυτών των ΗΠΑ.

“Το σώμα πεζοναυτών είναι το πρώτο που θα παραλάβει ένα επίγειο ραντάρ πολλαπλών αποστολών ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (“AESA”) που διαθέτει την προηγμένη τεχνολογία ‘GaN’, δήλωσε ο Ροσναν Ροϊντερ, αντιπρόεδρος του τμήματος χερσαίων και αεροπορικών C4ISR στην “Northrop Grumman”. “Η ενσωμάτωση αυτής της προηγμένης τεχνολογίας στα ραντάρ παραγωγής είναι μοναδική στο σώμα πεζοναυτών και επιτρέπει στο ‘G/ATOR’ να παρέχει επιπρόσθετες επιχειρησιακές ικανότητες στους μαχητές με προσιτό κόστος”.

Το σώμα πεζοναυτών μαζί με την “Northrop Grumman” συνεχίζουν να υλοποιούν τις ενδελεχείς προετοιμασίες για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος πλήρους ρυθμού παραγωγής, το όποιο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του 2019.

Το “AN/TPS-80 G/ATOR” είναι ένα εξελιγμένο ,πολλαπλών αποστολών, ραντάρ “AESA” που παρέχει 360 μοίρες επίγνωση κατάστασης σε πραγματικό χρόνο εναντίον ενός ευρέως φάσματος απειλών συμπεριλαμβανομένων αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας, ελικοπτέρων, πυραύλων κρουζ, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (“UAV”) και ρουκετών, πυρών πυροβολικού και όλμων. Είναι ένα ταχείας ανάπτυξης σ’ όλον τον κόσμο ραντάρ ώστε να καλύψει τις ανάγκες του σώματος πεζοναυτών των ΗΠΑ και περιλαμβάνει τις τελευταίες τεχνολογίες κυβερνοχώρου και σχηματισμού δέσμης που επιτρέπουν στο ραντάρ να εκτελεί εργασίες πολλαπλών αποστολών σε σημαντικά χαμηλά κόστη λειτουργίας και συντήρησης σε σχέση με τα υφιστάμενα συστήματα ραντάρ του σώματος πεζοναυτών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: