ΗΠΑ: Οι περικοπές προϋπολογισμού "προσγειώνουν" το ακροβατικό σμήνος Thunderbirds

Το ακροβατικό σμήνος Thunderbirds της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποιεί επίδειξη κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης Charleston την 9η Απριλίου 2011. (Πηγή: USAF)

Καθώς η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο μελλοντικών οικονομικών περικοπών στον προϋπολογισμό της, η ηγεσία της έχει αποφασίσει την περικοπή όλων των δημόσιων αεροπορικών εκδηλώσεων για το υπόλοιπο οικονομικό έτος, και καθηλώνει την αεροπορική ακροβατική ομάδα Thunderbirds με σκοπό να εξασφαλίσει επιπλέον ώρες πτήσης ώστε να υποστηρίξει τις ανάγκες των πτήσεων ετοιμότητας (readiness).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑ των ΗΠΑ, την 3η Μαρτίου 2013, όλες οι μάχιμες και μονάδες εθνοφυλακής, θα σταματήσουν όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις. Συμπεριλαμβανομένων και της ακύρωσης όλων των αεροπορικών εκδηλώσεων, εμπορικών εκθέσεων, επετειακών πτήσεων και πτήσεων επίδειξης του F-22, εκτός εάν η εκδήλωση περιλαμβάνει μόνο στατικά στοιχειά.

Επιπλέον, η Αμερικάνική ΠΑ ακυρώνει την έναρξη ολόκληρης της σεζόν 2013 του ακροβατικού σμήνους Thunderbirds που ξεκινούσε την 1η Απριλίου 2013.

Τα πληρώματα των Thunderbirds και των Επετειακών Πτήσεων, θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες πιστοποίησης ασφαλούς εναέριας επίδειξης, για την περίπτωση που ο προϋπολογισμός επιτρέψει την επανέναρξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων μέσα στο 2013.

Η ΠΑ των ΗΠΑ πρόκειται να μειώσει τις ώρες πτήσης κατά 18 τοις εκατό -περίπου 203000 ώρες- και οι επιπτώσεις πρόκειται να γίνουν αισθητές σε ολόκληρη την Αμερικάνική ΠΑ, και να επηρεάσουν άμεσα τις επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές αποστολές της.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.