Η εταιρεία “Raytheon” ολοκλήρωσε τις δοκιμές εξέλιξης της βόμβας μικρής διαμέτρου (“Small Diameter Bomb II – SDB II”) κάνοντας ένα σημαντικό βήμα μπροστά προς την παράδοση αυτής της νέας ικανότητας στους πιλότους. Οι κρατικές δοκιμές διάγνωσης, ένα προαπαιτούμενο των επιχειρησιακών δοκιμών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθούν αυτό το έτος, όπως ανακοίνωσε την 19η Απριλίου η αμερικανική εταιρεία.

Η “Raytheon” έχει, επίσης, αρχίσει τις εργασίες στη δεύτερη παρτίδα παραγωγής της “SDB II” μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης της παρτίδας υπ’αριθμόν “1” μέσα στο 2017.

Το όπλο παρέχει στους πιλότους την ικανότητα να καταστρέψουν κινούμενους στόχους στο πεδίο της μάχης. Ο ανιχνευτής της (“seeker”) ανιχνεύει, κατηγοριοποιεί, παρακολουθεί και εξουδετερώνει στόχους, ακόμα και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες από μεγάλες αποστάσεις.

“Αποκαλούμε την ‘SDB II’ ως έναν παράγοντα που ‘αλλάζει τα δεδομένα’ (“game changer”) επειδή το όπλο δεν χτυπάει απλά τις συντεταγμένες ‘GPS’, αλλά εντοπίζει και προσβάλει τους στόχους”, δήλωσε ο Μάικ Τζάρετ, ο αντιπρόεδρος των συστημάτων αεροπορικών επιχειρήσεων της “Raytheon”. “Η ‘SDB II’ μπορεί να εξοντώσει ένα ευρύτερο φάσμα στόχων με λιγότερα αεροσκάφη, μειώνοντας έτσι το χρόνο έκθεσης του πιλότου”.

Κατά τις δοκιμές εξέλιξης, πιλότοι εξαπέλυσαν σαράντα τέσσερις (44) βόμβες “SDB II” και τις δοκίμασαν σε όλους τους τρόπους επιχειρήσεων. Το όπλο κατέστρεψε “ελισσόμενους” στόχους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και επέδειξε έλεγχό τρίτου μέρους μέσω ζεύξης δεδομένων. Επέλεξε, επίσης, τον σωστό στόχο ανάμεσα σε αντίμετρα παραπλάνησης και αποδείχθηκε συμβατός με το μαχητικό αεριωθούμενο “F-15E Strike Eagle”.

Έχουν ξεκινήσει οι πρώιμες εργασίες ενσωμάτωσης της “SDB II” στα μαχητικά αεριωθούμενα “F-35 Joint Strike Fighter” και “F/A-18E/F Super Hornet”.

 

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: