ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή δοκιμή του συστήματος αυτοπροστασίας-αντιμέτρων MALD-J

Το MALD προκαλεί σύγχυση στις εχθρικές αεράμυνες με την αναπαραγωγή προφίλ πτήσεων και υπογραφές ραντάρ φίλιων αεροσκαφών. (raytheon.com)

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η βιομηχανία Raytheon ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις επιχειρησιακές δόκιμες του μικρών διαστάσεων, εκτοξευόμενο από αέρος σύστημα αυτοπροστασίας-αντιμέτρων (MALD-J), εκπληρώνοντας όλες τις απαιτήσεις για την επίτευξη της Αρχικής Επιχειρησιακής Ικανότητας (IOC).

Οι μοναδικές ικανότητες του MALD-J έχουν αποδειχθεί σε 42 πτητικές δοκιμές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών και μας έφεραν πιο κοντά στην διαδικασία μαζικής παραγωγής,» είπε ο Μάικ Τζάρετ, αντιπρόεδρος των Συστημάτων Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Raytheon. «Το MALD βοηθά στην προστασία των μαχητικών αεροσκαφών στο πεδίο των επιχειρήσεων ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους και να επιστρέψουν με ασφάλεια πίσω στην βάση τους.»

Το μη επανδρωμένο MALD-J πλοηγείται και επιχειρεί πολύ πιο κοντά στα εχθρικά ραντάρ όταν παρεμβάλει τα ηλεκτρονικά των συμβατικών ηλεκτρονικών συστημάτων μάχης, επιτρέποντας στους αεροπόρους και τα αεροσκάφη να παραμείνουν εκτός των επικίνδυνων σημείων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή ως ζεύγη, αλλά έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί με και την υποστήριξη άλλων πλατφορμών ηλεκτρονικού πολέμου.

Σχετικά με το MALD και MALD-J

Το MALD είναι ένα τελευταίας τεχνολογίας, χαμηλού κόστους αερόχημα το οποίο είναι σπονδυλωτής σχεδίασης, εκτοξευόμενο από αέρος και δεχόμενο προγραμματισμού. Ζυγίζει λιγότερο από 150 κιλά και έχει εμβέλεια περίπου 500 ναυτικών μιλίων. Το MALD προστατεύει τα αεροσκάφη και τα πληρώματα με την αναπαραγωγή των προφίλ πτήσης των μαχητικών και υπογραφών του αεροσκαφών των ΗΠΑ και των συμμάχων. Το MALD-J προσθέτει τη δυνατότητα παρεμβολής ραντάρ στην βασική πλατφόρμα MALD.

Το MALD προκαλεί σύγχυση στις εχθρικές αεράμυνες με την αναπαραγωγή προφίλ πτήσεων και υπογραφές ραντάρ φίλιων αεροσκαφών.

Το MALD-J διατηρεί όλες τις δυνατότητες του MALD και προσθέτει δυνατότητες παρεμβολών.

Η διάθεση του MALD-J ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2012 από την Raytheon.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.