ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη πτήση του ραντάρ APG-79(V)X AESA, προορίζεται για το F/A-18C-D

Ραντάρ APG-79 AESA. (defenseindustrydaily.com)
Ραντάρ APG-79 AESA. (defenseindustrydaily.com)

Η επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του συστήματος ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA)APG-79V)X παρουσίασε τις λειτουργίες που απαιτούνται για την επέκταση των δυνατοτήτων των μαχητικών αεροσκαφών F/A-18C/D, οι οποίες, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, είναι:

  • Διευρυμένες αποστάσεις εντοπισμού
  • Ταυτόχρονες δυνατότητες αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους
  • Έρευνα επιφανείας με δυνατότητες έρευνας συνθετικού (SAR) διαφράγματος
  • Κορυφαία αξιοπιστία

«Θέσαμε το τελευταίο ραντάρ AESA σε δοκιμή και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας,» είπε ο Μαίκ «Ποντς» Γκαρσία, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων Τακτικών Αερομεταφερόμενων Συστημάτων για τα Διαστημικά και Αερομεταφερόμενα Συστήματα της Raytheon, και πρώην πιλότος/εκπαιδευτής αεροσκάφους F/A-18E/F. «Το APG-79(V)X συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου των AESA για την εξασφάλιση χαμηλής επικινδυνότητας και την πρόσθεση, στο F/A-18C/D, του τακτικού πλεονεκτήματος για τα επόμενα 15 με 20 χρόνια.»

Η εταιρεία έχει παραδώσει περισσότερα από 500 τακτικά συστήματα ραντάρ AESA από το χαρτοφυλάκιο της, το οποίο περιλαμβάνει τα: APG-79, APG-63(V)3 και APG-82(V)1 για αεροσκάφη F-15, F/A-18E/F, EA-18G και B-2.

Το σύστημα APG-79, είναι ένα πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) το οποίο πετά σε όλο τον κόσμο τοποθετημένο σε μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet και EA-18G Growler, και από την πρώτη του παράδοση έχει συνολικά υπηρετήσει σε τέσσερα θέατρα επιχειρήσεων.https://www.youtube.com/watch?v=ITSWJXw5Z3c

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.