Η εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) ανακοινωσε την ολοκλήρωση της τετάρτης δοκιμής αεροδυναμικής σήραγγας του σχεδίου MQ-25. Το MQ-25 ειναι το πρόγραμμα του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) για την ανάπτυξη του ανεπάνδρωτου αεροσκάφος ανεφοδιασμού που θα προσφέρει εξαιρετική παροχή καυσίμου και περισσότερο απ’ το διπλάσιο βεληνεκές κρούσης της “Πτέρυγας Αεροπορίας Αεροπλανοφόρου” (carrier air wing).

Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης δοκιμής αεροδυναμικής σήραγγας με μικρή ταχύτητα, η απόδοση του συστήματος υπεραντωτικής διάταξής και Direct Lift Control (DLC) βασισμένο σε αεροτομή πιστοποιήθηκαν υπό την παρουσία ενός μεγάλου αγωγού διανομής αέρα. Τα αποτελέσματα συμφωνούσαν με τις προβλέψεις του ψηφιακού υπολογισμού για τη δυναμική των ρευστών (CFD) και επαληθεύτηκε περαιτέρω η ικανότητα του αεροσκάφους να εκτελεί ελιγμούς απογείωσης, προσγείωσης, σήμα ακύρωσης προσγείωσης και προσνηώσης σε αεροπλανοφόρο.

“Οι δοκιμές αεροδυναμικής σήραγγας μας βοηθούν να προβλέψουμε την καταλληλότητα του αεροσκάφους για επιχειρήσεις από αεροπλανοφόρο,” δήλωσε ο Ντειβιντ Αλεξάντερ, πρόεδρος, αεροπορικών συστημάτων, της GA-ASI. “Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας επιτρέπουν να πιστοποιήσουμε τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του ανεπάνδρωτου εναέριου οχήματος (UAV). Οι δοκιμές αυτές ειναι σημαντικές για την αξιολόγηση της απόδοσης αποστολής “up and away” και στη συνέχεια θα μειώσουν τους κινδύνους των τεχνικών επιδόσεων για το ναυτικό.”

Νωρίτερα, η GA-ASI εκτέλεσε μια δοκιμή υψηλής ταχύτητας στην διηχητική αεροδυναμική σήραγγα των 11 ποδών Ames της NASA. Τα αποτελέσματα απο αυτήν την δοκιμή καθιέρωσαν τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του χρειάζονται για να πιστοποιηθεί η απόδοση αποστολής του οχήματος.

Επιπλέον δοκιμές έχουν προγραμματιστεί κατά την φάση της EMD, όπως δοκιμές ροής προσέγγισης , εξατμίσεις σε ισχύ και σχηματισμός πάγου για την περαιτέρω αξιολόγηση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών του σχεδίου. Οι δοκιμές αεροδυναμικής σήραγγας της EMD θα ολοκληρωθούμε με μια ειδική δοκιμή υψηλής ταχύτητας για να επικεντρωθούν στον ασφαλή διαχωρισμού του βραχίονα εναέριου ανεφοδιασμού (Aerial Refueling Store) και της εξωτερικής δεξαμενής καυσίμου.

“Ολοκληρώνοντας τις δοκιμές χαμηλής και διηχητικής ταχύτητας σε αεροδυναμική σήραγγα ενισχύεται περαιτέρω η επαλήθευση του σχεδιασμού της GA-ASI και αξιολογούνται τις μακροχρόνιες μεταποιητικές δραστηριότητες μας,” δήλωσε ο Αλεξάντερ. “Αυτο θα βοηθήσει την GA-ASI να καλύψει το ασφυκτικό πρόγραμμα του ναυτικού για την ανάπτυξη του MQ-25.”

Απόδοση/Μετάφραση απο το “NavyRecognition.Com” για την Προελαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: